Викс е необвързана млада дама от Канада, която води обикновен начин на живот, след като преди 5 години печели най-сериозната битка в живота си. Успява да пребори рака. Наскоро се запознава с мъж, с когото намира много общи теми на разговор и започва връзка с него. С времето се сближават и тя решава да му сподели за заболяването си и вместо разбиране и възхищение, получава странен отговор.

Мъжът обяснява, че е много привлечен от нея, но се страхува да бъдат интимни, защото смята, че може да се зарази с рак. И въпреки че е смаяна от съмненията му тя инвестира време, за да му обясни, че не е възможно да хване рак от сексуален контакт.

„Случвало ми се е някои хора да спрат да ми пишат и да ми се обаждат, след като разберат, че съм болна и го разбирам. Това е зловещо заболяване, което предизвиква страх. Но за първи път чувам, че някой се притеснява да не се зарази с рак и то по полов път.“, обяснява Викс.



В крайна сметка мъжът не ѝ се доверява напълно и иска да се срещне с лекаря ѝ, за да потвърди, че няма как да се зарази. Искал да се увери, че е безопасно да има физически контакт с нея. Разговорът стигнал далеч, когато Викс изпратила на мъжа линк с информация по въпроса от сайта на Американската Ракова Асоциация. Тя категорично отказвала той да се срещне с лекаря ѝ, тъй като смята, че това е твърде лично и ненужно. Ето как приключва разговорът им:



„Безмислено е да се срещаш с лекаря ми, защото това е изцяло загуба на време. Не е възможно да се заразиш с рак, освен това сега съм напълно здрава, бях болнае преди 5 години. Съжалявам, че имаш нужда от лекарско потвърждение и моите думи не стигат, за да повярваш. Нямам какво повече да кажа. Не съм момичето за теб, пожелавам ти всичко най-хубаво.“, пише Викс.

Четете още: Никога не говори с приятелка за тези неща