Автор
Woman.bg

Тина Търнър: Прекарах първата си брачна нощ в публичен дом

Когато Тина Търнър е на 22, се омъжва за легендарния блус музикант Айк Търнър, с когото стават един от най-популярните дуети в поп музиката. Мястото е Тихуана, годината е 1962, а това би трябвало да е най-щастливият ден за двойката. Но първата им брачна нощ след тържеството съвсем не е това, което Тина си е мечтала цял живот. Много години след големия ден певицата разкрива шокиращи подробности:

„Познайте къде отидохме първата ни брачна нощ. Бяхме в публичен дом! Там прекарах първата си нощ като омъжена жена. Трябваше да гледам секс шоу, защото ме беше страх да си тръгна, Айк беше агресивен. Преживяването беше ужасно, затова реших да го изтрия от съзнанието си и да разказвам съвсем различен, много по-романтичен, сценарий за случилото се на другите.“, разказва звездата.

От години насам в медиите се говори, че съюзът между Тина и Айк е бил много спорен и изпълнен с агресия, най-вече заради пристрастеността на продуцента и музикант към кокаина. Той непрестанно е посягал на любимата си и дори е използвал подръчни средства, за да ѝ причинява болка. Но до днес Тина никога не е разказвала истината за първата им брачна нощ, защото била твърде засрамена. Също така тя се осмели и да коментира скорошната смърт на сина си Крейг, който сам посегна на живота си.

Днес Тина е на 78 г. и след като преминава през множество изпитания на съдбата за последните години, решава че е дошъл моментът, в който да бъде откровена докрай. Тя споделя, че многократно е била бита от първия си съпруг Айк и е трябвало да преглътне не една или две изневери. Тя е била много влюбена, което донякъде я е заслепило. Освен това той бил достатъчно агресивен, за да я накара да се страхува и да забрави думата „не“.

View post on Instagram
 


„Хората не могат да си представят какъв беше той – мъж, който водеше новата си съпруга в публичен дом, само няколко часа след като са се оженили. Аз просто стоях там, на онова мръсно и евтино място, гледах го и се чудех дали това наистина му харесва. Просто не можех да повярвам. Всичко беше толкова грозно. Чувствах се ужасно, бях на ръба да се разплача и нямах никаква възможност да избягам. Айк си прекарваше добре и нямаше шанс да си тръгнем, преди той да каже, че е готов.“, спомня си Тина.

Кошмарният брак между дивата и любимия ѝ музикант продължава цели 16 години, изпълнени с терор и насилие. Много от близките на Тина я съветват да се отърве, но тя била твърде влюбена и изплашена. Певицата разказва още, че самата сватба също не била много по-хубава от първата им брачна нощ:

„Айк винаги си имаше мнение. И щом разбра, че Тихуана е най-доброто място за бързо сключване на брак, държеше да се оженим там. Истината е, че сватбите там дори не бяха законни, но нищо не можеше да го разубеди. Винаги, когато имаше спор, той се вбесяваше и започваше да бие. А аз не исках да съм с посинено око на сватбата ми, така че реших да не оспорвам решението му. Церемонията беше следната: след като пресякохме границата с Мексико, с Айк влязохме в един изключително мръсен офис и подписахме няколко листа, които приличаха на договор. Това беше всичко. Нямах богат опит със сватбите до момента, но знаех, че те не трябва да изглеждат по този начин. Никой дори не каза: „Вече можете да целунета булката“. Не се вдигаха тостове, нямаше поздравления и никой не ни пожела да живеем щастливо до края на дните си. След сватбата положението стана още по-лошо, защото Айк искаше да се забавлява и то по неговия начин. За него това означаваше да отидем в публичен дом. На следващия ден се прибрахме в Лос Анджелис и аз разказвах на всички колко съм щастлива. Дори успях да заблудя себе си, защото самият факт, че съм омъжена за него ме караше да се усмихвам. А истината е, че за Айк това беше просто една незначителна подробност.“

За щастие, бракът между Тина и тормозителят ѝ приключва, макар и след 16 години. Певицата събира кураж и го напуска. Разводът е тежък и тя остава на улицата с 35 цента в джоба и една торба с вещи. По време на делото Тина не иска от Айк нито пари, нито имоти. За нея най-голямата награда е свободата ѝ. Тя все пак успява да се пребори и изгражда успешна солова кариера. Но за съжаление това се случва с цената на личния ѝ живот. Това лято синът ѝ Крейг се самоуби и днес Тина споделя, че част от причината за това е фактът, че той е бил много самотен. Обвинява и себе си, и Айк за това, защото той не ѝ е помагал в отглеждането на Крейг и се е отнасял жестоко към него.

В автобиографията, която Тина издаде наскоро, разкрива още подробности около интересния си любовен живот. Една от тях е, че неотдавна певицата е имала нужда от тежка трансплантация. Животът ѝ бил застрашен и спешно трябвало да ѝ бъде присаден бъбрек. За щастие, певицата събира кураж и през 2013 г. се омъжва за Ервин Бах, който е пълната противоположност на Айк – грижовен, любящ, мил и изключително отдаден съпруг. През 2016 г. здравето на Тина се влошава драстично. Тя е буквално на прага между живота и смъртта и дори заявява, че е готова да си отиде от този свят.



„Реших, че това е моят момент и бях готова за него. Не исках да седна и да страдам. Но тогава Ервин каза категорично: „Не, не, не, Тина! Не искам друга жена в живота си. Не съм готов за това.“ и ми даде бъбрека си, наричаме го нашето бебе, защото това е част от него, която вече живее в мен. Направиха ми трансплантация. Благодарение на него сега съм жива. “, спомня си тя.

Понякога звездите преживяват сътресения и преминават през най-лошото, докато ние дори не подозираме, а единствено наблюдаваме бляскавия им имидж.

Четете още: Кийра Найтли с изповед за психичните си проблеми