Красиви актьори, ярки образи, живописни картини, харизматични герои, изпълнен със страст и истински чувства, които преодоляват всякакви препятствия - това е, което всички толкова обичаме в турските телевизионни сериали. „Чучулига“ и „Великолепният век“ се превърнаха в истински шедьоври в жанра и до ден днешен остават най-популярните и обичани сред българските зрители. Междувременно всяка година се появяват нови и нови филми, които продължават все така да приковават погледите на почитателите им към завладяващите романтични истории в тях.

Заради огромния интерес, на който телевизионните продукции от съседна Турция се радват и у нас, решихме да направим приятен подарък на техните най-ревностни фенове. За целта събрахме най-ярките, красиви и страстни двойки от съвременните турски сериали.

Еда и Серкан, "Почукай на вратата ми"



Актьори: Еда - Ханде Ерчел, Серкан - Керем Бюрсин

Сюжет: Красавицата Еда Йълдъз работи като цветарка, като по този начин помага на семейството. Момичето мечтае да стане ландшафтен дизайнер и дори получава стипендия за обучение в чужбина. Но в последния момент компанията, която трябва да плати за образованието ѝ, отменя нейната субсидия. Еда обвинява за всичко това собственика на компанията, младия бизнесмен Серкан Болат, който дори не е наясно с несправедливото решение, взето от адвокатите на фирмата му. С всеки следващ епизод главните герои се сбилжават все повече. Серкан убеждава Еда да се преструва на негова булка, обещавайки ѝ в замяна да плати за обучението ѝ.

Санем и Джан, "Ранна птица"


Актьори: Санем - Демет Йоздемир, Джан - Джан Яман

Сюжет: Веселата, но леко срамежливата Санем получава работа в рекламна агенция и веднага потъва във водовъртежа на събитията. На рождения ден на компанията тя се влюбва на прага на вратата, където мистериозен непознат я целува в полумрака. Санем усеща, че това е нейната съдба, и решава да намери мъжа, когото е нарекла Албатрос, по всякакъв начин. По това време начело на рекламната агенция застава най-големият син на президента на компанията, младият и активен Джен Дивит. Джан и Санем веднага се харесват. Началникът е привлечен от Санем, но тя е увлечена от идеята да намери мистериозният Албатрос.

Ойкю и Аяз, "Сезонът на черешите"



Актьори: Серкан Чайоолу – Аяз, Йозге Гюрел – Ойкю

Сюжет: Ойкю е млада и красива, но животът ѝ е помрачен от тайна и несподелена любов към човек на име Мете. Мете мечтае за друга жена, а нещастната Ойкю страда в мълчание. Всичко се променя, когато в живота на главния герой се появява човек на име Аяз, който работи с Мете. Ойкю най-накрая разбира какво е истинската любов и искрено вярва, че Аяз е нейната съдба.

Назмийе и Ферит, "Пълнолуние" ("Горчиво и сладко")



Актьори: Назмийе - Йозге Гюрел, Ферит - Джан Яман

Сюжет: Назли е студентка, която мечтае да стане готвач и да отвори собствен ресторант. Веднъж учител ? предлага работа на непълно работно време - да стане личен готвач на известния бизнесмен Ферит Аслан. Богаташът е много взискателен и капризен, но Назли намира специален подход към шефа си. Ферит отдавна е разочарован от жените и сърцето му е затворено за любов, но бодростта и бунтарството на новия му служител го спечелиха.

Дефне и Омер, "Любов под наем"



Актьори: Дефне - Елчин Сангу, Омер - Бариш Ардуч

Сюжет: Бизнесменът Омер посвещава цялото си време на работата си за сметка на личния си живот. Близките му мечтаят да го оженят за красивото момиче Ясенин. Омер се опитва да се отърве от Ясенин и един ден целува сервитьорката Дефне пред всички, за да се отърве от „булката“. Роднините на Омер не се предават и решават да подкупят Дефне, за да го оставят на мира. Момичето приема парите, тъй като близките ѝ са в много тежко финансово състояние.

Хаят и Мурат, "Любовта не разбира от думи"


Актьори: Хаят - Ханде Ерчел, Мурат - Бурак Дениз

Сюжет: Сюжетът разказва за голямата любов между представители на различни слоеве от турското общество. Главната героиня Хаят пристига в Истанбул, за да си намери работа. В големия град тя среща Мурат, наследник на голяма текстилна империя. Момичето успява да си намери работа, но чрез малка измама. От самото начало отношенията между двамата не могат да се нарекат топли, но ни очаква красива любовна история, която е способна да преодолее всякакви препятствия.

Аслъ и Ерен, "Малки сладки лъжкини"


Актьори: Аслъ - Бенсу Сорал, Ерен - Шукру Озилдиз

Сюжет: Това е турската версия на известния американски телевизионен сериал "Малки сладки лъжкини". Асли, Аселин, Ханде, Селин и Ебру са приятели от детството. Безгрижният им живот се променя драстично, след като една от тях неочаквано изчезва, след което всяко едно от момичета получава странни писма от определен подател А. На фона на разследвания и загадъчни събития се развива романтична история за забранената любов на учителя Ерен и неговата ученичка Аслъ.

Аслъ и Ферхат, "Черно-бяла любов"


Актьори: Аслъ - Бирдже Акалай, Ферхат - Ибрахим Челиккол

Сюжет: За Ферхат да убиеш човек е като да направиш нещо обикновено. Той отдавна е забравил как да съчувства и обича. Един ден животът го сблъсква с Аслъ, която работи в клиниката. Ферхат спешно се нуждае от лекар, за да спаси живота на един човек. Той подмамва Аслъ в селска къща, където тя осъзнава, че наоколо се случват страшни неща. Намик, чичото на Ферхат, дава на племенника си задачата да елиминира момичето. За първи път Ферхат не може да реши да убие, но запазването на живота на Аслъ не е лесна задача ...

Бихтер и Бехлюл, "Забраненият плод"


Актьор: Бихтер - Берен Саат, Бехлюл - Къванч Татлъту

Сюжет: Красивата Бихтер се влюбва във вдовеца Аднан, който е почти два пъти по-възрастен от нея. Чувствата на момичето са искрени, но щастието ѝ е възпрепятствано от нейната съперница, която на всичкото отгоре е и нейната майка. Но Аднан предпочита младото момиче и я взема за своя съпруга. И всичко би било идеално, ако забранената любов между Бихтер и осиновения племенник на Аднан - Бехлул, не беше така пламнала.

Ана и Махмуд, "Султанът на сърцето ми"


Актьори: Ана - Александра Никифорова, Махмуд - Али Ерсан Дуру

Сюжет: Сериалът се развива в Истанбул в началото на 19 век. Ана, дъщеря на един от служителите, работещи в посолството на Руската империя, случайно среща османския султан Махмуд II. Владетелят кани момичето да работи като учител по френски на децата му. Ана е против, тъй като ще трябва да живее в харем с наложниците му. Но се намесва руският посланик, който насилствено принуждава момичето да приеме позицията и тайно шпионира султана. Взаимното привличане между Ана и Махмуд нараства всеки ден, но между тях има твърде много препятствия.

Четете още: Двойките от турските сериали, чиято любов премина и в реалността