Автор
Woman.bg

Тя намери тайната на вечната младост: Кристи Бринкли на 64 като на 24!

През 80-те години тя е истински еталон за женска красота. Днес, макар и на 64 години, тя продължава да пленява с чара си и да покорява модните подиуми с лъчезарното си обаяние.

View post on Instagram
 

Представяме ви Кристи Бринкли – бивш американски модел, на която никога не бихте дали възрастта ѝ. Известна е не само с модните си изяви, но и със забележителните си постижения като фотограф, илюстратор, моделиер, активистка за правата на човека и животните, певица и писателка.

Красавицата не се страхува да показва тялото си по бански. Именно в този вид тя се снима за мъжкото списание Social Life.

View post on Instagram
 

За корицата на Sport Illustrated пък Бринкли гордо позира редом до двете си пораснали дъщери. Възторжените отзиви не закъсняват. Тя почти не се отличава от децата си, отбелязват читателите.

Майка на 3 деца, тя е запазила перфектната форма от младите си години благодарение както на прекрасните си гени, така и на начина си на живот, включващ усилени тренировки и специален хранителен режим.

Днес ще ви разкрием тайната, скрита зад нейната харизматична осанка и зашеметяващо младежко излъчване.

На 12 години Кристи става вегетарианка и оттогава не променя нито за миг хранителните си навици. Тя дори не яде риба и млечни продукти, с изключение на козе и овче мляко. От време на време си позволява по малко от любимото ѝ сирене камамбер.

View post on Instagram
 

Шармантната дама признава още, че не обича диети, тъй като е опитала какви ли не, но навреме е разбрала, че от тях полза няма. "В началото много експериментирах с диети. Опитвах да се храня само със сокове или продукти от един вид, да ям грейпфрут преди хранене... Всичко това не работи. Единственото нещо, от което има полза, е пълноценното и балансирано хранене", посочва хубавицата.

View post on Instagram
 

Според Кристи Бринкли най-важното за естествената красота и младежкия вид е с какво се храним. В хладилника си тя винаги има зелена салата с бобови и зърнени растения. Често консумира сокове от кейл, лайм и портокал. За лека закуска - тиквен хляб, подправен с хималайска сол, ядки, семена и сушени стафиди. Ако усещането за глад не я напусне, тогава пък на помощ ѝ идва ябълката. В моменти на глад понякога прибява и към фъстъчено масло, разкрива още тя.

Любимите храни за красота на топмодела са орехи (заради омега-3 мастните киселини), моркови (каротеноидите в тях пазят кожата от вредните слънчеви лъчи) и киви (засилват производството на колаген). Зеленият чай и доматите имат противовъзпалителни и пречистващи свойства, а стридите са пълни с цинк, който подмладява.

View post on Instagram
 

Моделката не яде захарни изделия. Заменила ги е с плодове, кокосова вода и бананов чипс. Понякога си позволява по парченце черен шоколад. Кристи отдавна съчетава здравословния хранителен режим и с активен начин на живот. Редовните физическите упражнения и разходките сред природата за нея са закон.

И не на последно място, една от тайните за вечната младост според Бринкли се крие и в усмивката. Ето защо тя не спира да се усмихва. Тя е категорична, че една ослепителна и сърдечна усмивка с лекота може да замени всяко скъпо червило и всеки професионален грим.

View post on Instagram
 

Четете още: Все още го могат: Старите величия дефилираха за Dolce & Gabbana