Автор
Антония Дамянова

Тя осинови сираче без нос, намерено на бунището: Запознайте се с жената, която промени живота на пет момичета от Индия

Кристен Грей Уилямс e на 39 години, когато решава да си осинови бебе. „Винаги съм мечтала да бъда майка и само защото нямах партньор, не исках да пропусна този шанс“, споделя жителката на Синсинати в интервю пред Humans of Bombay.

Въпреки че е измъчвана от съмнения дали е редно да бъде самотна майка, Уилямс скоро осъзнава, че всяко дете би било по-щастливо в дом, заобиколено от обич, отколкото в сиропиталище.

Фактът обаче, че е „сама жена“ ограничава нейните възможности в родината ѝ. Това принуждава американката да проучи как стоят нещата с международните осиновявания. „Кандидатствах в Непал, платих 28 000 долара и дори ме приеха, но когато Държавният департамент на САЩ спря осиновяванията от Непал, бях с разбито сърце“, разкрива тя.

След като губи парите, които била вложила, Кристен Уилямс се моли за чудо. И то се случва - в деня, в който тя получава обаждане от агенция за осиновяване в Индия, откъдето ѝ казват, че е получила разрешение за осиновяване от страната, но само ако осинови дете със специални нужди.

Първоначално новината, че трябва да осинови дете с потребности, я разстроила. Скоро след това телефонът на Кристен позвънял отново – на линията отсреща била майка ѝ. „Поех дълбоко дъх и казах: „Мамо, ще бъда майка на специално бебе!“ В тази част от секундата бях взела решението си“, разказва Уилямс пред изданието.

Две седмици по-късно учителката от Синсинати се натъква на профила на Муни – 5-годишно момиче с голям белег на челото, което имало проблеми с поведението поради малтретиране от страна на предишни настойници. Тя обаче притежавала усмивка, която силно „разтърсила“ Уилямс и тя на момента решила да я осинови.

Муни стъпва на американска земя навръх Свети Валентин през 2013 г., а връзката с новата ѝ майка расте от ден на ден. Докато гледа как Муни расте, Уилямс осъзнава, че не иска тя да бъде самотно дете и решава да се подготви за второ осиновяване.

„Обичам да бъда майка на моите момичета и ако можех да накарам повече деца да бъдат наричани "дъщери" и "синове" вместо "сираци", животът ми щеше да бъде пълен!“ отбелязва Уилямс.

В рамките на следващите две години малкото семейство на Кристен нараства с още две деца – към него се присъединяват Мохини и Сонали – две прекрасни момиченца от Индия.

С течение на времето идва ред и на малката Дурга – момиченце с тежка съдба още от раждането си. Открили я в сметище, на което тя живеела от доста време. Лицето на детето било в ужасно състояние. Дурга почти била лишена от носа си, вероятно по вина на насекомите и уличните кучета, срещу които новороденото момиченце било напълно беззащитно.

Скоро Муни претърпяла операция и сега тя има само незабележима тънка ивица на челото, а на Дурга -Кристен решила да направи операцията в по-късна възраст, когато момичето се оформи напълно, като засега то се сдобило само с подвижна естетична протеза, с която не се различава от връстниците си.

Междувременно, заради нуждата от повече доходи, Кристен сменя работата си на учител с тази на служител по недвижими имоти. Отглеждането на четири момичета на учителска заплата се оказало не толкова лесно, колкото очаквала, признава щастливата майка. В крайна сметка тя започнала да работи от вкъщи, за да бъде колкото се може по-близо до децата си, докато те растат.

През януари 2020 г. Уилямс осиновява петата си дъщеря – Снигда – момиченце, родено със синдрома на Даун., което докосва сърцето на Кристен още при първата им среща. "Снигда все още се приспособява; малко е трудно да общуваш с нея, но вече имаме напредък!", споделя Уилямс.

За Кристен Грей Уилямс най-голямото щастие е да види семейството си да разцъфтява. „Обичам да виждам момичетата си усмихнати и спокойни! Винаги им казвам, че хората ще идват и ще си отиват, но сестринството е за цял живот“, казва още тя.

„Започнах да създавам и редя тази щастлива семейна мозайка, когато бях на 39, на 51 мозайката е завършена. 12 години! Тези 12 години винаги ще бъдат свещени за мен, защото през това време и петте ми дъщери намериха пътя си у дома.“

Трогателната история печели сърцата на милиони потребители в социалните мрежи. „Каква страхотна жена, оставам без думи от нейната безкористна любов и отдаденост“, коментират развълнувани потребител на социалните мрежи.

Така изглеждат осиновените момичета на Кристен днес. Погледнете само тези очарователни мили дами - те просто сияят от щастие. А това, което е направила и продължава да прави за тях жената, дала най-важното в живота им - своята любов и грижи, е достойно за поклон!

Четете още: Истинска история: Омъжих се за грешния мъж... разбрах го чак на 82