Автор
Мария Николова

Уилям подкрепя Камила да бъде кралица

Принц Уилям явно е преглътнал болката и лошите спомени от детството и е отворил нова страница по отношение на мащехата си Камила Паркър. Според източници от Двореца големият син на лейди Даяна е съгласен с решението на кралица Елизабет Втора съпругата на принц Чарлз да бъде кралица консорт. Принц Уилям не е участвал във взимането на това решение, което баба му обяви през уикенда, но го уважава, подкрепя и намира логика в него.

Отношенията между Камила и Уилям не са били лесни в началото, уточняват източници близки до семейството. Уилям никога не е бил твърде близък с мащехата си, въпреки че в момента би могло да се каже, че се разбират. За сметка на това обаче принцът много уважава баба си и нейните решения. С времето и напрежението се е уталожило и е вероятно принц Уилям дори да е обсъдил с баща си и да е дал благословия за Камила като кралица, въпреки че не е участвал във вземането на решението. За момента все още няма реакция от другия син на лейди Даяна и Чарлз Хари.

Същевременно стана ясно, че принц Чарлз възнамерява да се премести с Камила в Бъкингамския дворец, когато стане крал. Той вярва, че това е най-яркият символ на монархията и поради тази причина би следвало да бъде негов дом.

Уилям и Кейт пък могат да се преместят в замъка Уиндзор, твърдят още британските медии.

Бъкингамският дворец е използван за първи път като официална резиденция на монарха от кралица Виктория през 1837 г. В момента той се реновира и ще е готов през 2027 г.