Автор
Весела Георгиева

Умната жена ще ви изненада с още едно много важно качество. Какво е то?

Обикновено сме свикнали да мислим, че красивите жени не блестят с кой знае какъв ум, както и обратното. Според изследователи обаче, сред „недостатъците“ на една умна жена попада силният характер, а не по-малко привлекателният външен вид.

Учени от Австралия са стигнали до заключението, че жените, надарени с ум, имат добра памет, практически нямат предразсъдъци, по-мотивирани са и винаги постигат целите си, пишат от "Енергетика". Според изследователите, жените с буен нрав са по-умни не само в рационален, но и в емоционален план.



Сложно устроените жени гледат на света по-обективно и открито. При вземането на решения те се ръководят от рационалния, а не от емоционалния аспект на нещата.

Авторите на изследването твърдят, че жените с тежък характер по-добре осъзнават заобикалящата ги реалност, анализират не само собственото си поведение, но и поведението на другите хора.

Сложно устроените хора, разочаровани от живота, живеят без розови очила, затова подхождат към поставянето на цели по-спокойно, без излишни емоции. Проблемите за тях не са причина да хленчат, а са просто проблеми, които трябва да бъдат решени.


Жените сред тях са по-независими и по-агресивно отстояват личните си граници. Те знаят точно какво искат от живота и не се страхуват да кажат истината на партньора си, дори знаейки, че няма да му е много приятно да я чуе.

Сложните жени са прекрасни по свой начин, но често са самотни. Просто защото рядко се среща мъж, надарен с толкова висок емоционален интелект, че да е способен да подкрепи зряла жена с нейните принципи и потребности.