Автор
Woman.bg

Всички се подиграваха на визията ѝ, а как изглежда тя днес? (Снимки)

На какво ли не е способен човешкият дух. В момент на отчаяние и безнадеждност, на болка и емоционална разруха единствено дълбоко скритата вътрешна сила може да даде тласък за нов живот. Това се случва и с 22-годишната красавица Джоана Джоузеф от Малайзия, която днес се радва на невиждана популярност.

Не така обаче стоят нещата с детството и тийнейджърските години на момичето. Тогава Джоана е едно съвсем обикновено момиче, но с наднормено тегло – достатъчна причина, за да се превърне обект на присмех и унижения от страна на връстниците и съучениците си.



До 16-годишната си възраст Джоана тежи над 100 кг. През всичките тези години тя е подложена ежедневно на обиди, закани и оскърбления, насочени към външния ѝ вид. Тормоз тя търпи дори и от учители и роднини. Трупаната през годините в душата ѝ болка обаче влива невиждана сила у младата жена и тя се зарича да постигне това, което винаги е мечтала – да се промени и да покаже на света коя наистина е Джоана Джоузеф. Амбиция, благодарение на която днес тя работи в модна агенция, а зад гърба си вече може да се похвали с две победи в конкурси за красота.

Джоана Джоузеф е родена през 1997 г. в малкото градче Кланг. От малка страда от затлъстяване. На 7-годишна възраст тежи около 60 кг, а на 13 е надхвърлила 90 кг. „Хранех се и растях. Можех да погълна пет чинии ориз в рамките на един обяд", споделя красавицата.

Всички се подиграват на дебелата Джоана. Страстта на Джоузеф към храната става все по-голяма, а близките ѝ вместо да предприемат мерки и да ѝ помогнат, ѝ се подиграват. Наричат я „грозна“, „глупава“ и „противна“.

"Подиграваха ми се всеки ден. Не само връстниците, но и най-близките ми хора. Да, бях с наднормено тегло и според тях бях отблъскваща. Чувствах се смазана отвсякъде и безкрайно нещастна", спомня си с тъга Джоана.

View post on Instagram
 

Днешната ослепителна хубавица разказва и за периодите си на депресия, в които лежала в леглото по цели дни, плачела и не спирала да слуша музика. Без приятели и със смачкана душа, тя нямала на кого да се облегне. Дори онези, които ѝ се писали за приятели, ѝ обръщали гръб, когато искала да си поговори с тях. Единствената утеха ѝ били личният дневник и музиката.

Един ден 16-годишната Джоана се заклева пред себе си, че няма да остави нещата така и ще направи всичко по силите си, за да има щастието, което заслужава. Започва да следи много внимателно какви храни яде и постепенно да изключва от менюто си вредните блюда, замествайки ги с плодове и зеленчуци. Всяка вечер в продължение на 2 часа, с кратки почивки, тича около дома си.

View post on Instagram
 

Новият ѝ начин на живот постепенно започнал да дава отражение. Джоана започнала да отслабва. Само за няколко месеца тя успяла да свали почти половината от теглото си, заковавайки кантара на 52 кг. Успехите на тъжното момиче обаче се видели странни в очите на завистниците.

"Дори когато успях да сваля толкова много килограми, момчетата продължаваха да ми се присмиват. Казваха ми, че взимам наркотици, че съм наркоманка. Тогава си казах, че просто не трябва да им обръщам внимание", споделя с тъга младата жена.

View post on Instagram
 

Когато навършва 19 години, Джоана решава да се яви на конкурс за красота. Неочаквано, дори и за самата нея, тя печели първо място. Не след дълго девойката взима участие и на световния конкурс в Индия. Завършва втора.

Така, малкото грозно пате се превръща в красив и изящен лебед, на когото днес всички се възхищават. Не само заради изумителната ѝ красота, но най-вече заради силата на нейния дух, воля и характер.

View post on Instagram
 

Четете още: От първо лице: Как отслабнах за 6 години