Автор
Ева Григорова

Ямайка посрещна Кейт и Уилям с протести и ги обвини, че се възползват от кръвта, сълзите и потта на робите

Принц Уилям и Кейт Мидълтън са в разгара на своята карибска обиколка, с която имат желание да отбележат 70-тата годишнина от коронясването на кралица Елизабет II. Не навсякъде обаче двамата се радват на радушен прием.

Вчера те напуснаха пределите на Белиз, където част от местните жители протестираха срещу тяхното посещение, а днес херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха посрещнати с още по-силен отпор в Ямайка.



Те дори бяха обвинени, че са се възползвали от „кръвта, сълзите и потта“ на робите и местните поискаха британската монархия да им изплати репатрации за робство.

Повече от 100 местни политици подписаха специално писмо, в което се казва, че „народът на Ямайка няма основания да празнува 70-тата годишнина от възкачването на кралицата на трона, защото под нейното ръководство и това на предшествениците ѝ е причинена най-голямата трагедия с човешките права в историята“.

Появиха се дори слухове, че веднага след като принц Уилям и Кейт Мидълтън завършат своята карибска обиколка, Ямайка ще предприеме действия за отстраняването на кралица Елизабет II като държавен глава на страната.

Въпреки негативните настроения принц Уилям и Кейт бяха посрещнати с овации при посещението си в Тренч Таун, където се срещнаха с членове на местния отбор по бобслей, които се класираха 28-ми на последните зимни олимпийски игри.

View post on Instagram
 

“Какъв невероятен ден в Тренч Таун - родното място на реге музиката и сърцето на Кингстън” - написаха двамата малко по-късно в своя акаунт в Instagram.