За честта на възрастната жена: Паулина Порижкова позира гола, за да защити Лиз Хърли

Седмица след като 55-годишната Лиз Хърли взриви Мрежата със своя предизвикателна снимка, на която позира без топ, супермоделът Паулина Порижкова реши да я защити.

Хърли получи множество критики за кадъра, като някои от последователите ѝ твърдяха, че тя търси незаслужено внимание и се е снимала в кадър, който не подхожда на възрастта ѝ.

Порижкова, която също е на 55 години, позира абсолютно гола в спалнята си, за да докаже, че по-възрастните дами също са красиви и имат правото да бъдат себе си.

View post on Instagram
 

“Ето и моите мисли, вдъхновени от секси снимката на Лиз Хърли” - пише Порижкова в описанието на фотоса си. “Когато бях на 20 и на 30 години, колкото по-малко дрехи носех, толкова по-популярна ставах. Когато станах на 40, можех да се разхождам абсолютно гола, но вече не получавах нищо повече от билет за обществена непристойност.

На 50 вече започнаха да ме порицават за това: “Сложи си дрехите, бабо. Толкова ли си жадна за внимание? Малко ми се струваш отчаяна. Жалка си” - описва преживяванията си през годините моделката.

Порижкова се пита защо женската сексуалност и голота се аплодира по време на младостта и е критикувана в нейната зрялост?

View post on Instagram
 


“Мъжете са биологически програмирани да разпръскват семето си, поставяйки се във фертилни контейнери, които прокламират тяхната жизнеспособност по време на младостта им. Какво говори това обаче за мъжете, които не искат деца? За мъжете, които вече имат децата, които са искали? За мъжете, които не искат деца на секундата? Че те не са еволюирали.

А какво казва за жени като мен, които са имали нужда да бъдат забелязани от погледите на мъжете? Че са несигурни в себе си. Единственото жалко нещо тук е да позволиш на другите да определят приоритетите ти” - допълни Порижкова.

Бившият модел допълни поста си с два многозначителни хаштага #SexyHasNoExpirationDate и #BetweenJLoandBettyWhite или “сексапилът няма срок на годност” и между “Джей Ло и Бети Уайт”.

Порижкова събра множество одобрителни коментари за поста си, включително и от млади момичета. “Последното изречение казва всичко! Аз съм на 20 години и не мога да ти опиша колко много те уважавам. Мога само да се надявам и аз да остарея толкова с такава грация” - бе един от тях.