Днес не е модерно да бъдем семейни и младите майки да се въртят единствено около печката. Работещите момичета отлагат момента за създаване на потомство все повече, но има и такива, които се престрашават да го направят и преди да са навършили 30. За съжаление обаче има много млади двойки, които решават да се разделят съвсем скоро след най-щастливото събитие в живота им, а именно появата на плода на тяхната любов. Често браковете между младите не траят повече от 2-3 години и в повечето случаи всеки от партньорите решава да поеме по своя път. Какво се обърква в отношенията им? И може ли малкото и невинно човече да има вина за краха на един щастлив брак? Нека видим къде е истината и защо любовта си отива след раждането:



Неравномерното разпределяне на задълженията

Няма защо да се лъжем – майката има огромна роля в живота на бебето, особено през първите месеци, които в много от случаите са и най-тежки. Често татковците не ги усещат толкова драматично и имат възможността да работят, да поддържат социалните си контакти, да спят по-пълноценно. Докато в природата на майката е да бди постоянно над детето си, мъжете по-скоро се грижат за материалната стабилност. Да не говорим, че те нямат ангажимента да кърмят бебето в 3 часа посреднощ. Всяка млада майка, която е заменила работата в офиса за задълженията си като родител, знае колко самотна може да се чувства понякога и как отсъствието на любимия ѝ, който е зает с ангажиментите си, я кара да се чувства крайно изтощена. В комбинация с домакинските задължения, които нерядко падат почти изцяло върху крехките плещи на жената...С времето възникват все повече въпроси от рода на: „Кога ще се прибереш?“ и „Докога ще се грижа сама за всичко?“, което ако продължи твърде дълго, може да доведе до край на брака. Ето защо е много важно да има добре установени граници и да има справедливо и ясно разпределени задължения.



Бабите

Съвсем естествено е родителите ни да ни помагат с грижите за детето. Та нали те са отгледали нас? Със сигурност имаме какво да научим от тях и понякога опитът им може да бъде изключително полезен. В повечето случаи бабите са по-активни, отколкото дядовците и често им поверяваме рожбата си. Те могат да бъдат незаменим помощник, но от друга страна прекалената им намеса, непоисканите съвети и назидателният (понякога) тон също могат да допринесат за напрежението между младите родители.



Материалната несигурност

Отглеждането на бебе е обвързано с безброй разходи, огромна част от които непредвидени. И дори финансово подготвените двойки може да изпитат затруднения след раждането. Ето защо младите татковци правят всичко възможно да внесат материална сигурност в семейството, а майките често избират да се върнат на работа по най-бързия начин, за да спомогнат този процес. Всички искаме да отглеждаме децата си по възможно най-добрия начин, без да ги лишаваме от нищо и затова младите родители в повечето случаи са изключително притеснени. Общата тревожност и гигантското напрежение скоро довеждат до развод и то след редица скандали.

Спадът в либидото

Сексът е една от основните причини двама души да бъдат заедно. Съответно, когато привличането помежду им отслабне и липсата на желание за интимни ласки се изпари, благодарение на натрупаната умора и неспирните тревоги, отношенията започват да страдат. Затова не забравяйте за себе си, за нуждите си, проявявайте разбиране към другия и не допускайте искрата помежду ви да изгасне.



Четете още: Да си пухкава инфлуенсърка - бизнес за милиони