Желанията ви не се сбъдват? 5 грешки, които допускате, докато мечтаете!

Има хора, чиито желания се сбъдват сякаш на мига. Но има и такива, които мислят за едно и също най-съкровено нещо, година след година, но резултат никакъв. Защо? Каква е причината? Преди да обвините за несправедлив световния ред, проверете дали допускате тези грешки. По правило хора, чиито желания не се сбъдват, правят следните грешки:

Грешка 1: Не си формулирате ясно и искрено собствените желания

Сигурни ли сте, че това, което мислите, е това, от което се нуждаете? Например хиляди хора мечтаят за милион долара, но ако ги попитате за какво ще ги похарчат, тогава повечето няма да могат да отговорят нищо смислено и разбираемо. „Ще си купя къща, кола, ще пътувам по света…” И тогава – ступор.

Оказва се, че за горните цели са достатъчно много по-малко количество пари. Проверете се: наистина ли искате много пари, кола, преместване в чужбина, престижна работа или тези цели не са ваши, а са ви нашепнати от общественото мнение? Искрена ли е вашата мечта - да имате огромен апартамент в центъра на мегаполиса или наистина предпочитате къща в уединено планинско селце?

Грешка 2: Фокусирате се върху това, което нямате, а не върху това, което имате

Хората, които мечтаят за финансов просперитет, но не го постигат, често се оплакват на другите от липсата на пари. Често можете да чуете от тях: „Не мога да си го позволя“, „Сега нямам пари“, „Не печеля толкова много“.
Постоянно повтаряйки тези фрази като утвърждения, тези хора не правят нищо, за да си помогнат да станат по-заможни. Или друг пример: едно момиче мечтае за щастлив брак, но от време на време разказва на приятелите си колко нечестни са всички мъже, колко е трудно да се намери правилният. Оказва се, че фокусът на вниманието на това момиче е насочен към негативното.

На където е насочено нашето внимание, такъв ще е и нашия живот. Преместете си фокуса! Дори и да нямате мъжа на мечтите си в момента, започнете да забелязвате малките хубави неща, които мъжете правят за вас. Може би той ви е отворил вратата в магазина или ви е отстъпил място в метрото?...
Мислено отбележете това, за да преместите фокуса си към положителното. Това, което мислим, е това, което ставаме, това, което получаваме в живота. Често без да осъзнаваме имаме желания, които не са наши, а след това се разстройваме, че нашите не се сбъдват.

Грешка 3: Завиждате на тези, които вече имат

Това стана особено популярно с разпространението на социалните мрежи, когато всеки може да създаде каквото си иска фалшиво впечатление и вид на безоблачно щастие за себе си в мрежата. Разлистваме такива профили и се питаме: защо един има всичко, а друг - нищо? И започваме да завиждаме. Завистта е много силно негативно чувство.

Когато искате да се ожените и завиждате на някой, който вече има съпруг, вие само отблъсквате дългоочаквания момент на щастие. Когато завиждате на приятел, който е започнал бизнес, вместо да му се радвате и да питате за съвет, вие намалявате шансовете си да станете успешен бизнесмен. Противоотровата срещу завистта е култивирането на радостен манталитет. Научете се искрено да се радвате на успеха на другите хора и вашите мечти ще започнат да се сбъдват.

Грешка 4: Мислите само за себе си

Светът е устроен така, че получаваш много, когато даваш много. Когато си отправяме егоистични желания, като „Искам апартамент, кола, скъп телефон и кожено палто“, имаме малък шанс да получим това, което искаме, защото искаме всичко това само за себе си.
Помислете какво искате да направите за другите и как това, което искате да правите, ще ви помогне да се доближите до тази цел. Например: „Искам голяма къща, за да могат възрастните ми родители да живеят в нея със семейството ми“ или „Искам милион рубли, за да отворя студио за йога и да помогна на хората да станат по-щастливи“.

Грешка 5: Рядко или изобщо не благодарите

Може би тази грешка е най-сериозната. Когато нямаме нещо, започваме да го молим от Вселената, като капризни деца. И когато най-накрая го получим, дори забравяме да благодарим, приемайки го за даденост.

Успешните щастливи хора започват деня си с практиката на благодарност, записват в бележник онези неща и събития, за които днес са благодарни на света: за здравето на децата си, за здравето на родителите си, за вкусното сутрешно кафе, за усмивка на случаен минувач, за слънчевото време, за това, че и днес слънцето изгря… Да забелязваш дори най-простите неща и да благодариш за тях е специално изкуство, което отваря вратата към истинското щастие.