В стремежа си да се харесаме на мъжете, правим редица грешки и вместо да постигнем търсения ефект, на края се получава точно обратното. Веднъж прескочили границите на естетичното, рискуваме да отблъснем всеки представител на противоположния пол завинаги от себе си. Има обаче някои качества, които привличат мъжете към нежния пол като магнит. Затова следващия път, вместо да залагате на ексцентрична прическа, дръзко поведение или силикон в устните, по-добре обърнете внимание именно на тях:

1. Оптимизъм

Усмихнатите, позитивни жени излъчват една особена енергия към мъжете, която ги кара да се чувстват щастливи, смели и удовлетворени. Обратното, намусените и песимистично настроени могат да прогонят мъжа пред девет планини в десета. Затова, мили дами, поощрявайте желанието на половинката си да си поставя високи цели и да ги постига. Вдъхвайте му вяра и кураж в способностите му, това ще му влива допълнителна сила и вяра.

2. Увереност

Сред главните афродизиаци, които привличат мъжа, е женската увереност. Най-лошото, което можете да направите в случая, е да се оплачете пред него колко сте дебела и колко несигурно се чувствате с тази ужасна фигура. Малко неувереност и липса на самочувствие от ваша страна, веднага ще поразклати интереса на господин към вашата неуверена особа. Колкото и кусури да имате, повярвайте, увереността превръща всяко ваше несъвършенство в неотразим чар.

3. Лоялност

Лоялност и разбиране. Умението да разбираш гледната точка на половинката си, да се опитваш да поглеждаш и през неговите очи, да намираш верния път към сърцето му, както и вариант за компромис, да смекчаваш напрежението по време на спор – всичко това ви прави изключително привлекателна в съзнанието на всеки мъж. Свадливите и вечно сърдещи се и спорещи жени са другата крайност, която мъжете не понасят.

4. Устрем към самоусъвършенстване

Жените, които обичат да се развиват, да обогатяват знанията си, да надграждат себе си и да облагородяват редица черти от характера, са далеч по-привлекателни в очите на мъжете, отколкото тези, които единствено ги вълнува в кой салон да отидат за екстравагантния си маникюр или новата си прическа. Начетената, любознателната и духовно богата дама, е много по-секси в сравнение с онази, чийто вътрешен пълнеж се състои единствено от наблъскания в гърдите ѝ силикон.

5. Дискретност

Жените, които клюкарстват под път и над път и обсъждат недостатъците на другите не само че трудно биха привлекли един мъж, колкото и да са красиви, но дори биха го и отблъснали. Напротив, дамата, която умее да уважава чуждото пространство и се опитва да разбира душата на другите; която никога не си позволява да каже лоша дума за някого зад гърба му, независимо от неговата постъпка, е чест за всеки мъж да я познава.

6. Откровеност и откритост

Бъдете сигурни, момичета, мъжете умеят да четат мисли. И ако сте се опитали да скриете нещо от него, той веднага ще допусне в съзнанието си мисълта, че нещо не е наред. Мъжете обичат жените, които са открити и споделят всичко, което чувстват. Често пъти недомлъвките от страна на нежните половинки могат само да задълбочат проблема в една връзка. Затова, дами, моля, говорете открито!

7. Неизискваща

Мъжете ценят жените, които се отнасят към недостатъците им с чувство за хумор и снизходителност. Избирайки мъжа, тя приема всички аспекти на личността му. Както и той нейните. Опитът да промениш един мъж винаги удря на камък. Ако все пак, искате той да промени някои черти от характера си приложете повече любов и разбиране към тях, а не критика.

Четете още: Попитахме 10 мъже: Кой е твоят идеал за жена? Ето какво ни отговориха те