Автор
Woman.bg

Жулиет Бинош защити сексуалния хищник Харви Уайнстийн

Френската грация Жулиет Бинош защити холивудския хищник Харви Уайнстийн, срещу когото от 2017 година насам има обвинения в сексуален тормоз от над 80 жени.

"Опитвам се да се поставя и на негово място. Мисля, че това, което преживя, му е достатъчно. Нека правосъдието си свърши работата", заяви 54-годишната актриса.

"Беше страхотен продуцент и не трябва да забравяме това, въпреки че работата с него е била трудна за някои режисьори, актьори и най-вече актриси", добави Бинош. Известната дама подчерта, че лично тя не е имала проблеми с Уайнстийн по време на съвместната си работа с него по филмите "Шоколад" и "Английският пациент".

Все пак Бинош е категорична, че двамата не са приятели. "Той не е човек, с когото бих излизала да се забавлявам", сподели тя в интервю през 2017 г.

Това, че актрисата не е била сред жертвите на Харви Уайнстийн обаче не означава, че не е била обект на сексуален тормоз от страна на влиятелни хора от света на киното.

Преди близо две години Жулиет Бинош разкри, че на два пъти ѝ е се е налагало да се защитава от сексуалните нападки на хора, с които е работила. Когато е само на 18 години, режисьор я кани на вечеря, за да обсъди с нея проект, в който иска тя да вземе участие. Всичко върви добре до момента, когато той се опитва да я целуне. Бинош го отблъсва и му заявява, че си има приятел, в когото е влюбена.

Три години по-късно, когато е на 21, е поканена от продуцент един час преди началото на вечеря, която трябва да отбележи края на снимките на филм. "Изведнъж той ми се нахвърли свирепо и не мен ми се наложи да го избутам", припомня си французойката и допълва, че тези ситуации са ѝ останали като уроци за цял живот.

Четете още: Брад Пит искал да убиe Харви Уайнстийн

View post on Instagram
 

Припомняме ви, че скандалът с Харви Уайнстийн доведе до появата на движението #МеТоо, което окуражава жени и мъже да разкрият публично сексуалните си нападатели.

#МеТоо бързо набра популярност и все повече и повече известни дами, а и господа, открито обвиниха знаменити мъже в сексуално посегателство. Но кампанията намери и своите противници. Френската актриса Катрин Деньов заедно със свои колежки и интелектуалци обвини движението #MeToo, че се е превърнало в "лов на вещици".

"Единственият грях" на мъжете, обвинявани от #MeToo, бил, че са "докоснали някое коляно, откраднали са си целувка, предложили са интимна вечеря или са изпратили сексуално съобщение", заявиха дамите, начело с Деньов, които подписаха декларация, публикувана във френския вестник Le Monde.

Според тях "сексуалното влечение по своята природа е нападателно и диво“, но пък жените би трябвало да са достатъчно "прозорливи", за да не объркват "неуместния флирт със сексуалното насилие".