Ако има човек на света, в чиято позиция никой не би искал да бъде, това може би е Харви Уайнстийн. Продуцент, отговорен за блестящата кариера на редица звездни дами, който обаче знаел чудесно, че на този свят няма безплатни обяди и многократно е злоупотребявал с красавиците, на които е помагал. Може би повече от година насам пресата постоянно ни уведомява за поредния шокиращ случай на изнасилване в зората на кариерата на известни актриси и модели като Анджелина Джоли, Кара Делевин, Салма Хайек, Ашли Джъд и Гуинет Полтроу. Всъщност, за сексуалното насилие в Холивуд се знае отдавна, но тази тема се превърна в официална едва наскоро. А напоследък научаваме все по-интересни факти около нея. Вие, например, знаехте ли, че Брад Пит и Гуинет Полтроу искали да убият Харви Уайнстийн?



През далечната 1995 г. Гуинет била изнасилена от продуцента в хотелска стая, а по това време тя е била половинка на Брад Пит. Актрисата веднага разказала на Брад за случилото се, което разбира се събудило гнева му. След известно време ядосаният актьор се спречкал с Уайнстийн на премиерата на „Хамлет“, която се състояла на Бродуей и го предупредил да стои далеч от приятелката му. Всъщност, Брад не използвал само думи, за да изрази гнева си към продуцента, а дори го е блъснал силно, твърди Гуинет в скорошно интервю. В края на разправията Пит казал на Харви: „Ако отново причиниш това на приятелката ми, ще те убия!“.

Гуинет Полтроу и Харви Уайнстийн

Днес, въпреки че има куп доказателства срещу продуцента, обвинен многократно в сексуално насилие, полицаите все още нямат заповед за ареста му. Но той вече получи една от най-тежките присъди, а именно омразата на света и гилдията в Холивуд.

Четете още: Амбър Хърд се среща с бившия на Хайди Клум