Ако досега живеехте с мисълта, че лятото е перфектният сезон за пътешествия, то сега ще ви изненадаме, като ви споделим, че есента е много по-подходящ момент да стегнете куфарите и да отидете на почивка.

Да, времето не е така слънчево и всъщност е доста променливо, но това не означава, че трябва да заседнете в офиса или у дома, без желание за нови приключения. Напротив, точно сега, когато всички са се върнали от морето и започват новия работен сезон, е идеалното време да планирате пътуване, най-вече защото ще избегнете натоварения трафик по пътищата и по-лесно ще резервирате самолетни билети. Също така ще ви посочим 5 места, които сякаш разцъфват през есенния сезон, но и в същото време вече не се радват на вбесяващо огромен поток от туристи. Ето къде можете да отидете точно сега и ще си прекарате великолепно:

Рим, Италия



Италия винаги е добра опция, независимо през кое време от годината. През есента големите тълпи вече са се разредили и ще имате по-добра възможност да разгледате местните забележителности. Препоръчваме ви Рим, тъй като той е прекрасен, особено през октомври. Дори се смята, че този месец е успешен за туризма там. Тогава цените се понижават, а също така и температурите.

Барселона, Испания



Причината да бъдете в Барселона през октомври са същите – малко туристи и приятни температури. Това ще ви помогне да се разхождате по-дълго в този толкова голям и цветен град. Има много местенца, които трябва да посетите!

Пафос, Кипър



Времето тук през октомври е брилянтно! Потокът от туристи все още е силен, но пък този красив град си заслужава да го посетите. В Пафос има редица исторически забележителности, безброй уютни ресторантчета с качествена храна и красиви гледки.

Мюнхен, Германия

View post on Instagram
 


Ако не сте посещавали Октоберфест, то трябва да го направите непременно! В този момент нито цените са ниски, нито туристите са малко, но тръпката си заслужава. Октоберфест придава толкова много настроение на Мюнхен с традиционните баварски костюми и музиката. Препоръчваме ви го горещо, особено ако сте почитатели на хубавата бира.

Париж, Франиця



В Париж винаги е приказно, но през есента е още по-красив и уютен. Парковете са покрити с цветни есенни листа, от пекарните ухае на пресни кроасани с масло и дори в дъждовните дни има една симпатична романтика. Есента е отличен момент да пиете ароматно вино в компанията на типичния за Франция гъши дроб. Звучи прекрасно, нали?

Четете още: Той спи по цял ден, но изкарва луди пари. Как става?