Той спи по цял ден, но изкарва луди пари. Как става?

26 септември 2019 | 12:17
1836
0
снимки: Instagram
0

Какво по-хубаво от това да изкарваме пари от любимото си хоби? Още по-хубаво е, ако усилието е свързано само със...сън. Сигурно ви звучи налудничаво, но някои го правят и си живеят много, много добре. Запознайте се с Алекс Шанън – 35-годишният инфлуенсър, който си докарва цяло състояние...спейки.

Младият мъж е от прохождащите звезди в Инстаграм, но сумите, които печели, са сериозни. Профилът му Followthenap има едва 19 хиляди последователи, а вече е успял да си осигури заможни рекламодатели. Какво толкова прави той? Всъщност, идеята му зад проекта не е никак лоша.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I see you over there, three-day weekend, you sexy bitch. : @eloyflores

A post shared by Alex Shannon | Sleep + Travel (@followthenap) on

 

Алекс Шанън от малък обича да поспива, но едва сега разбира, че може да изкарва парите си, докато си почива сладко, сладко. Мъжът открива, че една от най-печелившите ниши в момента са скъпите хотели и прави всичко възможно да ги направи свои рекламодатели. Той публикува единствено фотографии, на които спи в красиви луксозни стаи. Ако се загледате в профила на Алекс, ще откриете, че там няма нито една снимка, на която да е с отворени очи.

Идеята на г-н Шанън определено печели привърженици и в момента едни от най-луксозните хотели в света му предлагат колосални суми само за една снимка в профила му в Инстаграм. Той получава хонорари в размер на 50 хиляди евро, а от един от хотелите е получил възнаграждение в бижута на стойност 40 хиляди евро. Единственото, което Алекс трябва да направи, е да прекара една нощ в хотела, да закусва и да се снима в луксозната стая.

Някои от рекламодателите осигуряват и фотограф за инфлуенсъра, както и скъпи гощавки. Той признава, че веднъж е имал удоволствието да изпие капучино с 24-каратово злато.Алекс все още работи и не разчита единствено на печалбите от профила си в Инстаграм. А ако го помолите да се определи с 3 думи, те ще са „амбициозен, креативен и любител на лукса“.

Четете още: Три удоволствия на един час от офиса

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени