Чували ли сте за легендарната 5000-годишна 'Палмова библиотека' с описаните съдби на всички хора?

Първият открит писмен документ за т.нар. „палмова библиотека” е датиран от средата на 3 век пр.н.е. Това са известните едикти на могъщия цар Ашока. Учените историци обаче твърдят, че предполагаемата древна индийска писменост е съществувала по-рано.

Тези книги на древна Индия се състоят от свързани помежду си листове. Палмовите листа са най-често срещаният материал, от който са направени. Те са спретнато сгънати като пакети, направени са дупки по краищата им и след това са завързани. Книгите са били написани с тръстикови пръчки (лекхали или калем). Смес от сажди и сок от захарна тръстика служат като мастило (masi).

Материалът, върху който са изписани текстовете, е разнообразен. В северозападните райони текстове са написани на глинени плочки, на памучната и на копринената тъкан. На други места са писали върху тънки бамбукови дъски (салака), а също са използвали кората на хималайската бреза (бухря). От 7 век пр.н.е. най-разпространеният материал са палмовите листа. За целта те са специално обработени и полирани.



Запазени са документи и цели книги,


гравирани върху метални дъски (мед, калай). Материалът за писане е бил още кожа и вид пергамент, но той не е бил широко използван в Индия. Хартията започва да се използва тук едва през 11 век.

Нади астрологията е написана върху палмови листа. Нади астрологията е отделен клон на Джйотиш. Днес Джйотиш (от санскрит Jyoti - "светлина") е известен като "индийската астрология". Всъщност това е най-старата наука за същността на Светлината, нейното възникване, взаимодействие с Тъмнината и моделите, родени в тяхната игра. Тази наука включва не само астрология, нумерология, хиромантия, но и други методи за четене на миналото, настоящето и бъдещето - например чрез знаци от околната среда, чрез външния вид на човек или дори чрез дишането.

Това не е магия, а системна наука, на съвременен език може да се нарече системен анализ. Палмовите библиотеки са хранилища на знания от различни видове и области, написани на санскрит или на чист стар тамилски, идващи от Седемте мъдреци (Сапта Риши), които са споменати и в епоса „Махабхарата”.

View post on Instagram
 


Цялата памет на света от сътворението

се съдържа в 3665 тома палмови листа във всеки с 365 пакета, направени от листа. Един лист е с дължина 14 см и ширина 6 см. Освен това повечето букви са не повече от 1,5 мм и много приличат на перфокарта. Тази библиотека вече е на пет хиляди години и изглежда е от създаването на света. Легендарният мъдрец имал възможността да надникне в съдбата на поколенията, получавайки достъп до паметта на света. Отначало тази мъдрост се е предавала устно, а след това древните са направили записи върху палмови листа.

Преди повече от 5000 години на великия индийски мъдрец и астролог Риши Бхриг му било позволено да види миналото и бъдещето на човешките поколения. Той започва методично да събира и записва това безценно знание, това знание се умножава и в края на дългия си живот основателят на астрологичното учение Нади събира и рационализира повече от 80 000 ръкописа върху палмови листа.

Така се появява Bhrigu Samhita – „Библиотеката на съдбите”, която съдържа описания на живота и вериги от прераждания на всички хора, които някога са живели на Земята от създаването на света и на които е предопределено само да се появят на този свят.

И днес библиотеки с палмови листа съществуват в Индия и Шри Ланка. Bhrigu Samhita съдържа 3665 тома, съдържащи 365 карти с палмови листа с размерите на женска длан. Всяка страница от ръкописите е изпъстрена от двете страни с най-малък "бисерен" текст на старотамилски.



Разбира се, с течение на времето тези крехки астрологични произведения се разпадат, поради което веднъж на всеки 100 години библиотекари пренаписват ведическия текст на нови листа. През хилядолетията на съществуване на палмовите библиотеки много индийски мислители и по-късно изследователи от западния свят се обърнаха към мъдростта на крехките свещени текстове с надеждата да намерят модели в тяхното предсказание.

Стремежите им скоро намериха отговор. Както се оказва, астролозите от школата Нади са успели да направят удивително

подробни прогнози за бъдещето на нашата цивилизация, които вече започват да се сбъдват.

Това наистина е легендарна библиотека. Като всяка легенда и тази е обвита със слухове. Хората дори не осъзнават, че съдбата им е изписана отдавна на листа в далечна Индия, но рано или късно със сигурност ще се озоват в тази съкровищница.

От едната страна на листа е написано миналото на човек, от другата - бъдещето до часа на смъртта му. Освен това се отбелязва датата на пристигането на лицето в хранилището и името на лицето, което го е завело до там. Когато един лист се захаби, той се пренаписва внимателно. Тази мистериозна библиотека се управлява от хора, които владеят древното индийско изкуство за гадаене.

Листата от библиотеката не могат да бъдат взети. Така че единственият начин да се уверите в истинността на тази легенда е да отидете на място в Индия. Ами ако съдбата ви наистина се съхранява в тази Palm Library?

В допълнение към колекцията от съдби, библиотеката се основава и на известните Акашови записи. Библиотеки с палмови листа от този вид са доста често срещани в Индия и Шри Ланка, в тези библиотеки жителите обикновено питат за съдбата си по време на важни житейски събития, като брак, например. Със специални церемонии се извършва търсенето на съответните палмови листа, а резултатът от търсенето се прочита на посетителя.

Някои европейци споделят, че са намерили своите листове. И че те наистина описвали точно техния живот, не само събитията в настоящия им живот, но и истории, минали преди повече от 20 години - това след консултация с нади астролог. Но те - тези европейци – също така казват, че можете да достигнете до вашия лист само в определено време - много точно време и това време също ще бъде посочено и описано на листа.

Ето защо нади-астрологията не е прфесия. По същество те са нещо като свещеници, като слуги на Истината - колкото и високопарно да звучи това.

Четете още: Делфи - или Пъпът на земята: Едно от най-мистичните места на планетата