Автор
Ива Петрова

Ето кои неща задължително трябва да вземете при пътуване!

За да избегнете стреса и да се насладите на всяка секунда от отпуска си, ние съставихме за вас списък. Ползвайте го, когато си стягате багажа, и със сигурност нищо няма да забравите.

Вещи от първа необходимост

Може да ви обземе желание да си оставите повече място в ръчния багаж и да изключите от списъка възглавничката и маската за сън, но ние ви съветваме да пожертвате нещо друго – особено ако ви предстои дълъг полет през океана. Освен това непременно си вземете мини-аптечка, лек шал (ако климатикът в самолета ви духа във врата), удобни обувки, в които да не ви отекат краката, мобилно зарядно за телефона (пауърбанк) и слушалки. В този списък няма как да не включим и романтична рокля за разходки.



Аксесоари

Когато сме на почивка, обикновено наблягаме на „отпускарското“ облекло – но това не е повод да се откажете от аксесоарите. Погрижете се да разполагате с ластици за коса, слънчеви очила и сламена шапка. Не забравяйте и красивите обици за вашите снимки за Instagram.



Полезни дреболии

Вземете си интересна книга, бутилка за вода (за да не си купувате постоянно вода) и фотоапарат Polaroid. Сигурно след всеки отпуск все се каните да разпечатате снимките, които сте направили с телефона си, но досега не сте го сторили. Полароидът ще реши този проблем – едно натискане и готово, вече можете да сложите снимката в албума.



Козметика

Има точно пет продукта, които няма да обременят твърде много багажа ви, но гарантирано ще върнат кожата ви към живот след дълго пътуване или безсънна нощ – качествени мокри кърпички за дегримиране, балсам за устни, крем за ръце, пакетирани маски за лице и маски за очи.

Четете още: 3 съвета как да си организирате уикенд в Рим за 200 лв.