Интернет „се пука по краищата“ с възторжени коментари и ревюта на филма на Тод Филипс „Жокера“. Още по-впечатляващи са оценките за фантастичната игра на актьора Хоакин Финикс, който се превъплъщава в ролята на именития злодей от безсмъртния комикс за Батман.

Докато текат залози дали кинолентата ще спечели „Оскар“, изненадващо Ню Йорк се сдоби с нова туристическа атракция.

За да изобрази оптимално реалистично мрачния Готъм сити, който ще бъде покорен от всепоглъщащата сила и разрушителното безумие на Жокера, режисьорът е спрял избора си за снимачните си площадки локации в Бруклин, Джърси Сити и Бронкс.

Последният квартал се слави с не особено добрата си репутация заради широко ширещата се в него престъпност. Неслучайно именно там е заснета и една от най-забележителните и ефектни сцени от филма, а мястото вече се превърна в мощен магнит за хиляди туристи от цял свят. Вижте:

View post on Instagram
 

На "Шекспир Авеню" в Хайбридж се намира стълбището, на което Жокера танцува своя запомнящ се и налудничав шантав танц. Сцената е най-знаковата за цялата лента, а изпълнението на Хоакинс Финикс е ненадминато.

Тук можете да видите хора от всякакви националности, дошли да се снимат в чест на прословутата сцена, която скоро ще видим.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Мнозина са облечени и гримирани точно като Жокера, а онези, които са пропуснали да се пременят, танцуват пред телефони и камери, имитирайки откачения му танц.

View post on Instagram
 

Подобни стръмни стълбища, разположени между две сгради, има и в Горен Манхатън и Бронкс, а обитателите там обикновено обяснимо ги избягват, предпочитайки безопасния и по-малък наклон на намиращи се наблизо подобни здания.

Четете още: 10 неща, които да не правите в Маракеш