Херцозите на Съсекс заедно с четиримесечния им син Арчи заминаха на първото си семейно посещение в Африка, разкриха световните медии.

Първият ден от визитата им включваше среща с местни в градчето Нианга, наричано "столица на убийствата". То се намира на около 20 км от Кейптаун. Там те се срещнаха с представители на организацията "Джъстис деск" (Бюро за справедливост), която учи на самозащита деца в неравностойно положение.

През следващите дни принц Хари самостоятелно ще отскочи до Ангола и Малави. Меган и бебето Арчи ще го чакат в РЮА, за да посетят заедно друг малък град, близо до Йоханесбург.

Основен акцент в програмата на Хари и Меган, която ще продължи до 3 октомври, е да продължат делото на принцеса Даяна в борбата ѝ за премахването на минираните зони в размирните райони на Ангола.

Покойната принцеса беше ангажирана с различни благотворителни кампании и посвети живота си на множество значими каузи. Припомняме ви, че през 1997 г. Даяна посети Ангола. С разходка през току-що изчистено минно поле принцесата успя да привлече вниманието на целия свят към проблема.

През юни 2010 г. принц Хари се срещна с представители на HALO Trust – организацията, с която работеше Даяна в Мозамбик, и още тогава даде ясна заявка, че тръгва по стъпките на майка си.

Херцогът се е заел с нелеката задача за изчистване на сухопътните мини по целия свят до 2025 г.

Четете още: Какво ще правят Меган и Хари в Южна Африка