Къща на дърво? Ако имате път към Германия, ще я видите, а можете и да отседнете в нея! (видео и снимки)

08 януари 2022 | 12:31
2544
2
Unsplash
2

3 стаи, 40 квадратни метра и невероятна гледка - и всичко това на височина 5 метра над земята, в короната на великолепен дъб. Това не е сцена от филм, а домът на германско семейство, осъществило детската си мечта - къща на дърво, ни разказва в свой репортаж БНТ.

В дома на Силвия и Ханс Маасен отвежда дървена стълба. Къщата е на две нива. Има спалня с изумителна гледка, хол, поне 2 кътчета с удобни кресла за четене и съзерцание, санитарни помещения. Този разкош е сгушен в короната на 120-годишен дъб. Дървото е част от конструкцията и интериора на жилището.
 

"Влизам в стаята и се оставям да бъда вдъхновена. В повечето случаи виждам мебелите случайно и си казвам - това ще пасне чудесно", разказва казва Силвия Маасен.

Дървената хижа е добре изолирана и може да се използва през цялата година. Няма директен достъп до питейна вода, но собствениците са намерили алтернативно решение.
 

"Доволни сме. Живеем в провинцията, без стреса на големия град като Дюселдорф, откъдето съм. Върнахме контрола над живота си благодарение на този малък рай", казва Ханс Маасен.

В ход е строеж на втора къща на дърво.

Идеята на Силвия и Ханс е да направят още няколко, и градината им, която е няколко десетки декара, да се превърне в селище за отдих за любители на природата и нестандартните идеи.


 

Още по темата

Коментари

2
  08 януари 2022 | 15:33 отговор
 

 
1
  08 януари 2022 | 14:24 отговор
 

И в България има такава на Цигов чарк

 

Добави Коментар

Най-четени