Ако проведем анкета на тема „Къде предпочитате да отидете на море – в България или в Гърция“, вероятно огромна част от гласуващите ще посочат втората опция. От години насам южната ни съседка се слави като райско кътче, което е предпочитано не само от сънародниците ни, но и от редица холивудски звезди и много от нас мечтаят повече да потеглят към него, отколкото към родното ни Черноморие. Тази година обаче летният туризъм в България няма да е за изпускане.

Приятелски съвет – изберете Созопол пред Санторини, или всъщност изберете, който български курорт пожелаете пред чужбина. Съвсем скоро ще разберете, че това ще е най-разумното решение, ето защо:

Варна

Първият и може би най-съществен момент – свободата

Ако все пак се заинатите и изберете любимата Гърция или която и да е друга страна, ще се наложи да прекарате 14 дни под карантина, след като се завърнете. Наистина – струва ли си да седите половин месец, затворени у дома, посред лято, само заради един-два уикенда в Гърция? За това време можете да посетите десетки екзотични и красиви местенца в родината ни и по-специално по морето. Не се лишавайте от тази възможност, само заради няколко дни извън страната.

Сигурността

За съжаление коронавирусът няма да изчезне просто така. Той ще си върлува около нас, а опасността да попадне в тялото ни не е за пренебрегване. Ето защо, ако изведнъж не се почувствате добре по време на лятната си почивка, е много по-желателно в този момент да сте в родината и да можете да се приберете вкъщи възможно най-бързо. По морските ни курорти мерките за сигурност ще бъдат достатъчно затегнати и вярваме, че ще се радваме на добра хигиена по морето поне през лято 2020.

Созопол

Бюджетните предложения

Тази година можем да почиваме изгодно и тук. Цената на шезлонгите и чадърите ще бъде намалена драстично! Каквото и да си говорим – Гърция не е от най-бюджетните решения за морска ваканция.

Няма да се окажете заклещени

В началото на пандемията научихме за туристи, които се оказаха „заключени“ по курортите. За добро или за лошо, обявяването на пандемията и затварянето на границите ги е уловило точно по време на почивка и до скоро те нямаха никакъв шанс да се приберат. Е, не бихте искали да се случи същото и с вас, нали? И макар в момента да има разхлабване на мерките, възможността да затворят границите посред лято, заради нов пик на заразата, е абсолютно реална. Не рискувайте!

Нека обобщим – ако искате да имате едно щастливо и свободно лято, изберете плажовете на България. Морето в Гърция може да ви почака и до другата година, ако заложим на него – рискуваме. И едва ли има сила на света, която може да ни убеди, че има смисъл в няколкодневна почивка в Гърция, придружена с 2-седмична карантина в България.

Четете още: Богаташи се спасяват от коронавируса с ВИП пандемични паспорти

* Раздаваме супер подаръци! Спечели комплект за красива коса, като харесаш нашата Инстаграм страница. Виж как да участваш тук: