Автор
Весела Георгиева

На море тази зима? Ето къде е най-евтино и можете да си го позволите!

Две са държавите, които държат първите места по ниски цени за морето тази зима - Турция и Египет. Това са местата, където можете да си отпочинете наистина добре при това на супер бюджетни цени.

Египет предлага на туристите уникален климат - топъл и сух, идеалне за плаж целогодишно. Ще се потопите в топло море с пъстри рибки и корали. Можете да си подарите круиз по Нил или разходка до Кайро и пирамидите...

View post on Instagram
 

Истанбул е единственият град в света, който е разположен върху два континента. С над 15 млн. души население, градът е един финансов и културен център на съвременна Турция.

View post on Instagram
 

Град с подобна история привлича хиляди туристи от цял свят. Започнете от прочутата джамия „Султан Ахмед“, която е позната още като Синята джамия. Конструкцията ѝ е характерна за традиционната ислямска архитектура и впечатлява както с размера, така и със цялостния си декор.

View post on Instagram
 

След това можете да се отбиете в прекрасната църква „Света София“, която се превърна в джамия през юли 2020 г. Площадът Таксим също е любима дестинация на всички туристи, които са в търсене на различни и достъпни сувенири. В никакъв случай не пропускайте нощните разходки - очарователни са.

Що се отнася до Европа, има две държави, които ще ви предложат качество на супер цени - Албания и Румъния.

View post on Instagram
 

Известна със своята живописна природа, богата екскурзионна програма и уникална средновековна архитектура, Румъния привлича все повече туристи от цял свят. Особено атрактивен се оказва замъкът на граф Дракула.

Сред евтините дестинации попада и Унгария със своята Будапеща – градът, построен върху двата бряга на река Дунав.

View post on Instagram
 

Заради красотата си, градът получава умалителното наименование Перлата на Дунав – име, което е напълно заслужено. Великолепни зелени площи, красиви исторически сгради, които отдавна са част от Световното наследство на ЮНЕСКО, музеи и безспирен нощен живот. Не е изненадващо, че един от най-евтините градове в Европа е посещаван от повече от 20 млн. туристи годишно. Всеки, който реши да предприеме пътуване дотам, трябва задължително да посети Парламентарния дворец, Замъка на Буда, красивата църква Матиас и популярните термални бани.