Най-красивите места на планетата (II част)

14 юни 2012 | 10:47
33865
7
7

Продължение…

Чинкве Терре, Италия

Перлата на лигурското крайбрежие на Италия са петте малки колоритни селца в провинция Специя, основани още през средновековието. В тези живописни селища все още се пазят защитни съоръжения срещу пирати, използвани през средните векове.

В Чинкве Терре е забранено да се влиза с автомобил, улиците и къщите са изградени направо в скалите, а в подножието им се плискат сините вълни на Средиземно море. Единственият пясъчен плаж се намира в най-голямото село от петте – Монтеросо.

Как да стигнете: Най-близкият голям град е Генуа, от него ежедневно пътува влак.

Санторини, Гърция

Един от най-красивите острови на света. Вулканичният Санторини се разпознава лесно на снимки заради снежнобелите къщи с яркосини покриви. Там ще видите прекрасни залези и необичайни плажове с червен, черен и бял пясък.

Санторини заслужено се смята за едно от най-романтичните места на Земята и включва пет малки острова-села, на които влюбени от цял свят ежегодно се женят, сгодяват и изкарват меден месец.


Как да стигнете: С ферибот от Ираклион (за 4.5 часа) или с реактивна лодка (за 1 час).

Нойшвайнщайн, Германия

Приказният дворец, извисяващ се на отвесна скала в баварските Алпи, е построен през ХІХ в. от немския крал Лудвиг ІІ за композитора Рихард Вагнер. Замъкът има 360 стаи с разкошен интериор, които предлагат уникален изглед към заснежените Алпи.

Как да стигнете: До най-близкия град Фюсен можете да стигнете с влак от Мюнхен.

Бора-Бора, Индонезия

Този атол, разположен във френска Полинезия, се намира в най-тихата част на Тихия океан и е същински земен рай. Открит от европейския пътешественик Джеймс Кук през ХVІІІ век, островът Бора-Бора е обкръжен от уникална лагуна и е предпочитано място за почивка от влюбените двойки.

Най-красивите плажове са разположени в два големи залива в югозападната част на острова.


Как да стигнете: Със самолет от по-населения остров Таити.

Халонг, Виетнам

Заливът Халонг в Тонкински залив е една от най-красивите туристически дестинации. Архипелагът включва 3000 острова, представляващи покрити с гъста растителност скали, зъбери и пещери с причудлива форма.

Островите навяват мисли за древни предания и приказки и според местната легенда са създадени от голям дракон.

Как да стигнете: С такси от Ханой за 3.5 часа.

Олесун, Норвегия

Скритият между два фьорда миниатюрен живописен град Олесун се намира в северната част на Норвегия и с право бива наричан „перлата на Скандинавия“.

Благодарение на близостта на Гълфстрийм се отличава с мек климат и е един от малкото запазени градове, построени в стил арт нуво. Тук ежегодно идват десетки хиляди туристи.

Как да стигнете: Със самолет от Осло за 1.5 часа или с автобус за 10 часа.

Още по темата

Коментари

7
  21 ноември 2014 | 01:14 отговор
 

Neveroqtna krasota

 
6 Санторини
  29 юли 2014 | 16:31 отговор
 

Г-жа Маноилова, с всичко във вашия коментар съм съгласна. Само летището на Санторини не се намира в столицата Фира, а на север от Камари.

 
5
  19 май 2014 | 21:02 отговор
 

Чинкуе Терре

 
4 1
  20 февруари 2014 | 10:37 отговор
 

Нойшвайнщайн, Германия Не се казва Нойшвайнщайн, Нойшванщайн - означава Замъкът на Лебедовата скала, а не Замъкът на Свинската скала - разликата между "шван" и "швайн" знаете ли я?

 
3 Жени
  14 юни 2012 | 16:09 отговор
 

аз искам навсякъде да отида, планетата ни е прекрасна

 
2
  14 юни 2012 | 12:45 отговор
 

не знам кой ви излъга,че Бира Бора е в Индонезия,Бора Бора е във Френска Полинезия

 
1
  14 юни 2012 | 11:54 отговор
 

Не е Чинкве Терре, а Чинкуе Терре!

 

Добави Коментар

Най-четени