Светът вече се приготвя да се завърне към познатото забързано всекидневие и все повече граници ще бъдат достъпни съвсем скоро. След продължителната карантина, която сломи запалените пътешественици, възникнаха въпроси дали ще можем да прекараме лято 2020 на морето. И още по-важно – ще бъде ли летуването в съседна Гърция просто мираж, или ще можем отново да вървим по мекия пясък на любимите ни плажове там?



Е, днес явно е добър ден, защото научихме, че южната ни съседка ще е отворена за нас от 1-ви юли! Разбира се, навлизането на туристи в страната ще се случва по етапно и границата няма да бъде отворена за представители от всички държави. Но гръцкият министър на туризма, Хари Теохарис, съобщи че трябва да бъде направено всичко възможно, за да се рестартира туризмът. Той добави, че заради кризата, предизвикана от разпостранението на коронавируса, туризмът е един от най-пострадалите сектори за 2020-а. Теохарис призовава да бъде обърнато сериозно внимание на този факт, тъй като от развитието на туризма зависи и подобряването на икономиката. Също така е известно, че Гърция разчита много на туристите, които обичат да я посещават през летните месеци. Да не забравяме, че там се намират летните вили на не една или две холивудски звезди.



Междувременно стана ясно, че и музеите в Италия отварят вратите си отново. Това ще се случи на 18-и май, а в следващите седмици разхлабването на мерките там ще продължава.

Изглежда, че светът отново ще започне да се върти, а вие, скъпи пътешественици, ще се завърнете към обичайния странстващ хабитат! Но докато всичко това се случи, ви призоваваме да останете вкъщи и да предпазите себе си и тези, които обичате.



Четете още: Сицилия плаща половината цена от самолетния билет, ако отидеш на почивка там това лято