Автор
Теодор Муховски

Пътешественик откри мистериозен артефакт в Сахара, който не принадлежи на нашата планета

Неотдавна пътешественик, който не назовава името си, споделя в интернет пространството снимка на мистериозен предмет, на който се натъква в пустинята Сахара в днешен Алжир.

Той признава, че често прекосява този район, но никога досега не се е натъквал на такъв мистериозен обект. Според него, това е едно от най-уникалните открития, които някога е правил по време на пътуванията си. Артефактът вероятно е бил скрит в пясъка в продължение на векове преди да бъде открит съвсем случайно от него.

Пътешественикът е изненадан от необичайния вид на артефакта: солидна метална кутия с малки дупки. Въпреки дългото си излагане на въздействието на природните стихии, тя изглежда така, сякаш е изкована съвсем наскоро.



Когато се приближава до предмета, мъжът забелязва, че от дупките, осеяли повърхността му, излизат слаби струи въздух. Щом докосва предмета, въздушните струи изведнъж стават по-силни. От изненада той дърпа ръцете си и движението на въздуха веднага утихва.
Пътешественикът се чувства така, сякаш е докоснал мистична сила. Обсебен от откритието си, той решава да проведе експеримент и да повтори действията си, за да изучи обекта по-добре.



След като си поиграва с въздушните течения, той се опитва да го изкопае, за да го вземе със себе си, но тази "кутия" всъщност прилича повече на метален стълб и влиза дълбоко в пясъка. Колкото по-дълго време пътешественикът е в контакт с артефакта, толкова по-силно безпокойство го обзема. Накрая чувства животински страх, който принуждава мъжа да прекъсне разкопките си и да напусне мястото на откритието си.

Когато се връща след известно време, установява, че артефактът е изчезнал безследно. Пясъкът на мястото е станал мек и податлив, сякаш е дълбоко повлиян от силата, излъчвана от странния предмет. Досега никой не е успял да разгадае тази мистерия.

Можем само да гадаем какъв всъщност е бил артефактът и преди колко време се е появил. Да се надяваме, че ще може да бъде намерен отново.