Сбогом, шведска маса, ще ни липсваш! All Inclusive-туризмът се променя завинаги!

Мерките по света постепенно се отхлабват, но страхът от коронавируса си остава. Някои страни, както ви споменахме вече за Гърция и Италия, правят всичко възможно да възродят туристическия си бизнес поне през лятото, но съвсем не е известно дали ще успеят. Едно обаче е сигурно – пътешествията и пребиваването в хотел вече никога няма да бъде същото.

Несъмнено един от факторите, които ще се променят е свързан с храненето, а именно – шведската маса. Та кой не обича хотелските закуски и вечери, на които са изложени какви ли не вкусотии? И на всичкото отгоре можем да похапваме от тях на корем. Е, и това предстои да се промени.

Министърът на културата и туризма в Турция, Мехмет Ерсой, е съобщил, че местните хотели вече няма да предлагат шведска маса, след като започнат да приемат гости. И нека запазим минута мълчание заради тази тъжна новина.

View post on Instagram
 


Това съвсем не е единствената промяна, която ще бъде предприета в турските курорти. Шезлонгите по плажовете ще бъдат намалени на половина, а също така се очаква и туристите да бъдат значително по-малко през лято 2020. В аквапарковете, заведенията и нощните клубове ще продължават да бъдат спазвани строги мерки за дистанция. Ще бъде намален броят на масите и столовете и ще остане правилото за носене на маски.

Турция разчита, че туристическият летен сезон ще започне още в края на май, но само за вътрешни туристи. Чужденците ще могат да резервират почивките си чак от август нататък.

View post on Instagram
 


Четете още: Отиваме на море в Гърция от 1-ви юли!

*Раздаваме страхотни подаръци! Включи се в нашата игра и можеш да спечелиш мултикукър! Виж как,като кликнеш тук: