Сбогом, шведска маса, ще ни липсваш! All Inclusive-туризмът се променя завинаги!

30 април 2020 | 13:38
7976
2
снимки: Unsplash, Instagram
2

Мерките по света постепенно се отхлабват, но страхът от коронавируса си остава. Някои страни, както ви споменахме вече за Гърция и Италия, правят всичко възможно да възродят туристическия си бизнес поне през лятото, но съвсем не е известно дали ще успеят. Едно обаче е сигурно – пътешествията и пребиваването в хотел вече никога няма да бъде същото.

Несъмнено един от факторите, които ще се променят е свързан с храненето, а именно – шведската маса. Та кой не обича хотелските закуски и вечери, на които са изложени какви ли не вкусотии? И на всичкото отгоре можем да похапваме от тях на корем. Е, и това предстои да се промени.

Министърът на културата и туризма в Турция, Мехмет Ерсой, е съобщил, че местните хотели вече няма да предлагат шведска маса, след като започнат да приемат гости. И нека запазим минута мълчание заради тази тъжна новина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Турция отказывается от системы «все включено» в отелях Принимать туристов рассчитывают с конца августа, но «шведских столов» и «все включено» для отдыхающих больше не будет. Об этом заявили в Министерстве культуры и туризма Турции. Причина – обеспечение эпидемиологической безопасности. Аэропорты, гостиницы и музеи Турции собираются реконструировать так, чтобы можно было соблюдать социальное дистанцирование. Для этого же, возможно, вдвое уменьшат количество лежаков на пляжах. Туроператорам будут выдавать карту медицинской инфраструктуры, включая аппараты ИВЛ и отделения интенсивной терапии вблизи курортов.щ #коронавирус #изоляция #неканикулы #химки #карантин #самоизоляция #коммунарка #сидитедома #covid_19 #тинао #coronavirus #всёвключено #всевключено #турция #турцияотдых #путевки #горящийтур #горящиетуры #лето2020 #отдых2020 #летанебудет

A post shared by Коронавирус в России (@covid19_rus_news) on


Това съвсем не е единствената промяна, която ще бъде предприета в турските курорти. Шезлонгите по плажовете ще бъдат намалени на половина, а също така се очаква и туристите да бъдат значително по-малко през лято 2020. В аквапарковете, заведенията и нощните клубове ще продължават да бъдат спазвани строги мерки за дистанция. Ще бъде намален броят на масите и столовете и ще остане правилото за носене на маски.Турция разчита, че туристическият летен сезон ще започне още в края на май, но само за вътрешни туристи. Чужденците ще могат да резервират почивките си чак от август нататък.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А вы готовы ОТКАЗАТЬСЯ от ТУРЕЦКОГО «все включено» #allinclusive . . Власти Турции разработали дорожную карту, которая позволит максимально быстро восстановиться туротрасли после эпидемии коронавируса. Об этом официально объявил Министр культуры и туризма Мехмет Нури Эрсой, сообщает Hurriyet. План предполагает снижение загрузки отелей в два раза, уменьшение числа шезлонгов на пляжах, а также отказ от питания в отелях по системе «шведский стол», который распространен на всех объектах, работающих по системе «все включено». Фактически это означает, что All Inclusive временно прекратит существование в своем привычном виде. Согласно документу, разработанному по итогам совещаний правительства и Министерства культуры и туризма с представителями отрасли, отели смогут открыться в конце мая при условии соблюдения мер предосторожности. После эпидемии планируется принять меры не только в отелях, но и в ресторанах и развлекательных заведениях вне отелей. Ожидается, что в аквапарках, ночных клубах и крупных достопримечательностях будут применяться такие меры, как предварительный осмотр, обслуживание в спецодежде, сокращение количества посадочных мест и использование масок. Некоторые отели также будут предлагать семьям на выбор размещение в отдельном здании и пляже. Также в отелях будет увеличено количество медработников. Медицинский персонал будет находиться в отеле 24 часа каждый день. . #личныйгид #новороссийск #краснодар #путешествия

A post shared by Турагентство Личный Гид (@lichniygid_nvrsk) on


Четете още: Отиваме на море в Гърция от 1-ви юли!

*Раздаваме страхотни подаръци! Включи се в нашата игра и можеш да спечелиш мултикукър! Виж как,като кликнеш тук:


Още по темата

Коментари

2
  30 април 2020 | 14:23 отговор
 

Шведските маси са ненужни и нехигиенични.

 
1 боби
  30 април 2020 | 14:17 отговор
 

Е, голямото плюскане ще остане в миналото! То беше оливане с ядене!!

 

Добави Коментар

Най-четени