Топлите сезони са онези кратки, но благодатни моменти, в които природата ни дарява с най-уханните си и нежни цветове, с най-удивителните си и пъстри картини, пред които думите на поета не стигат, за да ги опише.

Разходките по приказни кътчета като тези, на които ви каним да се насладите по-долу, макар и виртуално, доставят на сетивата истинска радост, отмора и вдъхновение.

Неслучайно в древните будистки книги се казва колко краткотрайна и преходна е красотата на един вишнев цвят и колко важно е да ценим всеки миг и досег до нея. Толкова кратка, колкото и самият човешки живот.

Няма нужда обаче да навлизаме в дълбоки философски разсъждения, за да почувстваме красотата и да се насладим на пъстрата феерия от цветове, покриваща тези магически и живописни улички.

Затова не пропускайте възможност да се разходите по тях и в реалния живот, да вдишате от техния въздух с пълни гърди, да се потопите с цялото си същество в тяхната магия от цветове и великолепие.

Да не забравяме и още едно качество, с което улиците с цветя и дървета могат да се похвлят. Такива прелестни оазиси решават най-различни градски проблеми, свързани с мръсния въздух и топлината. Те приканват да поседнеш под сянката на кестена, да покараш колело или просто да се насладиш на цветовете им в компанията на любим човек.

Ето и най-магичните улички, които ви пожелаваме да посетите:

1. Спело е градче и община в Централна Италия, провинция Перуджа

View post on Instagram
 

2. Градините Монфорт, Валенсия, Испания

3. Бон, Германия

4. Моливос, Лесбос, Гърция

5. Стокфолм, Швеция

6. Нафплио, Пелопонес, Гърция

7. Тунелът на любовта, Гърция

8. Графтон, Австралия

9. Тунелът на глицинията, Япония

10. Бамбуковата гора, Сигано, Япония

Четете още: 5 от най-красивите цветни градини по света