Автор
Ева Григорова

В търсене сте на ново приключение? Вижте 7 от най-недооценените дестинации в света!

Ако тази година сте по-приключенски настроени и искате да посетите различна дестинация от модерните в момента в Инстаграм и Фейсбук, то този материал е точно за вас. В него сме подбрали 7 от най-недооценените дестинации в света, които обаче ще ви изненадат със своята автентичност, и сме сигурни, че ще добавите няколко от тях в своя бъкет лист за пътувания.

Стягайте багажа - да тръгваме!

1. Еквадор



Туристите се тълпят в Еквадор, за да посетят популярните острови Галапагос, но много от тях пропускат останалата част от страната или прекарват много малко време в нея.

Но Еквадор не е за изпускане. Тази малка южноамериканска държава предлага зашеметяваща природна красота, от планини до плажове и джунгли.

Освен това е невероятно достъпна дестинация с цени, по-ниски от съседните страни като Перу и Колумбия.

2. Албания



Много пътешественици пренебрегват Албания, когато планират пътуване из Европа и нямат представа, че пропускат един от най-скритите скъпоценни камъни на континента.

Популярността на Албания нараства, но страната все още остава невероятно подценена. Тя може да се похвали със зашеметяваща брегова ивица с плажове, които съперничат на тези на Гърция, Италия или Хърватия. Освен това е дом на живописни малки градове, фънки и столицата Тирана и има едни от най-ниските цени в Европа.

3. Лаос

Лаос е една от най-недооценените дестинации в Югоизточна Азия. Съседните Тайланд, Виетнам и Камбоджа се радват на повече посетители от Лаос, но тази страна не бива да се пренебрегва.

Освен това Лаос е страхотна дестинация за пътници с по-малък бюджет.

Някои от най-популярните неща за правене в Лаос са посещението на водопадите и пещерите Kuang Si и обиколката на някои от 4000-те острова с лодка.

4. Гватемала



Тази забележителна централноамериканска държава е изключително подценявана.

По време на пътуване до Гватемала можете да разгледате прекрасния колониален град Антигуа, да се изкачите до вулкана Акатенанго, да се отпуснете на брега на езерото Атитлан и да изследвате мистериозните руини на Тикал.

Това също е страхотна дестинация за бюджетни туристи поради много достъпните цени.

5. Мозамбик



Когато си помислите за топ дестинациите в Африка, Мозамбик може да не е първото място, което изниква в главата ви.

Но тази източноафриканска държава е много подценявана и си заслужава да бъде посетена поради забележителната си природна красота. Ако мислите, че Африка е само за сафарита, не бъдете толкова сигурни.

Мозамбик е известен със своите плажове, които са едни от най-красивите в света, с кристално чиста вода и бели пясъчни брегове. Това е идеалното място за обиколка на острови и гмуркане.

6. Словения

Словения е малка централноевропейска държава, която често е засенчена от съседките си Хърватия и Италия. Но тя предлага по-малко тълпи и по-ниски цени в сравнение с по-популярните си съседни държави.

Не пропускайте да видите очарователната столица Любляна, прекрасното езеро Блед и живописния национален парк Триглав.

7. Узбекистан

Централна Азия е регион на света, който остава извън радара на много пътници, но не трябва да бъде така. В тази част от планетата можете да откриете спираща дъха природа, невероятна история и завладяваща култура.

Узбекистан е перфектното въведение в Централна Азия. Тази страна е била спирка по древния Път на коприната и тази история все още може да се види в красивата, цветна архитектура на градове като Самарканд, Бухара и Хива.