Заключени в Рая: Те са на Малдивите, ще им завидите за карантината

Съвсем наскоро пост в социалните мрежи на една изключително угрижена дама ме накара да се замисля къде искам да бъда под карантина, ако можех да избирам. В публикацията си тя изразява опасения, че времето в изолация няма да ѝ стигне да изгледа всичките сериали, които е замислила. Каква ирония само! Бедната дама бе изчислила, че стоенето вкъщи в комбинация с битовите разходи и тоталната липса на приходи, ще е най-скъпата ѝ „почивка“ до сега и че ще ѝ струва, колкото един престой във френска Полинезия. Е, надявам се да е избрала интригуващи сериали поне.

В този ред на мисли, представете си да бъдете под карантина на някой райски остров. Сигурна съм, че доста от вас си го мечтаят, а някой от по-смелите плеймейтки дори го правят. Такава е и историята на младоженци от Южна Африка, които в момента са "заклещени" на Малдивите и не е ясно кога ще могат да се върнат обратно в родния им Йоханесбург. Звучи идилично, нали? Целият комплекс е на тяхно разположение, тъй като в момента са единствените му гости и могат да се възползват от благата му, както си пожелаят. Имат време да се гмуркат, да похапват всякакви вкусотии, да лежат по шезлонгите, да събират витамин D и да дишат чист въздух. Те дълго време са си мечтали за перфектния меден месец на това райско кътче, но ето че когато най-накрая се озовават там, пандемията ги "хваща" неподготвени, границите са затворени, а те остават там...

„Сигурна съм, че всеки от вас иска да е под карантина в Рая, докато всъщност не се озове в подобна ситуация“, казва Оливия Де Фрейтас и добавя, че всекидневните такси, възлизащи на 750 Еро на ден, дори и щедро намалени от собствениците топят бързо спестяванията им. В комбинация с неяснотата кога ще могат да се приберат и картинката вече не изглежда така мечтана и желана от всички нас, натискащи меката мебел вкъщи.



Пожелали да прекарат 6 дни на това райско кътче, младото семейство Де Фрейтас наясно със ситуацията с коронавируса, говорят предварително с тур операторите, които на свой ред ги уверяват, че няма да има проблем да се приберат обратно след края на медения им месец. Поне такава е била ситуацията към 22-ри март, когато те пристигат на Малдивите. Все пак надеждата умира последна и те очакват да им позволят да се върнат, въпреки че летищата в Южна Африка са затворени до 16-и април.

И нека проявим съчувствие към тези млади хора, изпаднали в трагикомична ситуация, докато при нас пореден ден млади и стари дружини диваните пазят, защото да се окажеш залостен в Рая може да се превърне в ад под небето, когато не можеш да му се насладиш и живееш в притеснения докога ще можеш да си позволиш лукса да бъдеш там.

Четете още: Местата по света, защитени от заплахата на КОВИД-19