Проучване установи кои са кътчетата на планетата, останали непокътнати от зловещите лапи на КОВИД-19.

Настъплението на опасния коронавирус продължава. Най-тежко си остава положението в Азия, но всички континенти вече са засегнати.

Междувременно учените се заеха с нелеката задача да установят местата, защитени от новия коронавирус. В резултат на изследванията си съставиха списък, в който събраха местата по света, защитени от инфекцията на коронавируса.

Антарктида


Една от неприкосновените от вируса зони е най-южният полярен регион на земното кълбо Антарктида. Сега на територията на Антарктида в условия на вечен студ има около 1,5 хиляди учени. Те са разделени на групи, живеещи на 50 бази. В момента има зимен период и изследователите не са в състояние да се върнат поради неблагоприятно време. Комуникацията с външния свят ще се възобнови едва в края на тази година, което означава, че те не са заплашени от пандемия на коронавирус.

Подводниците


Подобна ситуация се наблюдава при екипажите на подводници. Екипаж от 110 души на борда остават в бойното превозно средство за 70 дни и не могат да контактуват с околната среда. Следователно КОВИД-19 не е опасен за тях.

Островите в Индийския океан и планините на Нова Гвинея


Някои райони на островите на Индийския океан и планините на Нова Гвинея също бяха отчетени като безопасни. Безспорно това са места, които наброяват общо около 10 хиляди местни жители, живеещи в пълна изолация. Тяхното желание да избягват всякакви опити за контакт.далеч от цивилизацията, предотвратява появата на съвременни хора в техните райони,

Международната космическа станция


Предприети са крути мерки за предотвратяването на риск от разпространение на коронавируса и извън планетата. Така например благодарение на строгия контрол върху здравето на екипажа и пълната стерилност, няма как нова инфекция да стигне до Международната космическа станция.

А ето как изглежда списъка на онези точки по света, в които до момента все още не е съобщено за наличието на коронавирус?

1. Палау
2. Корфу
3. Тувалу
4. Соломоновите острови
5. Санторини
6. Лесото
7. Малави
8. Миконос

Четете още: Пътешествието на коронавируса в тялото ни - къде отива, след като го прихванем (Видео)