Автор
Woman.bg

Жената на Цецо Елвиса покори глетчер в Тибет

Съпругата на Цецо Елвиса – Мариела Нейкова няма спирачки. След като видя Алпите и Гран Парадизо, след Петра и Торес дел Пайне, Мариела стигна и до Тибет. Нейкова, която е дъщеря на алпинист и планински водач, изкачи глетчера Карола.


„Намирам се на 5300 метра, на един от глетчерите. Ходя нагоре и малко се задъхвам. Височината е толкова, колкото на Еверест бейс камп. Има гледка към върха. И от тази височина започва атаката на върха. Първо с аклиматизация, разбира се,“ сподели впечатленията си в профила си във Фейсбук Мариела.


Тя е останала очарована от пътуването си в Тибет. „Много има какво да се види: и култура, и история и планини. За щастие все още не ме е хванала височинната болест. Надявам се да съм все така през цялото пътуване,“ обяснява съпругата на Цецо Елвиса.


Мариела е категорична, че няма да спре да пътува. „Светът е чуден! Светът е великолепен! Светът трябва да бъде преживян и да го оставиш да те изненадва и удивлява! Не бъдете предубедени към него, оставете го да ви води по пътищата си и да ви учи .Отворете сетивата си и попивайте .Магията е безкрайна, уроците са много,“ категорична е Нейкова.


Пътят я пречиства: „Когато пътува, човек принадлежи единствено и само на пътя, той няма националност, няма професия, няма социален статус. Има само дух, сърце и дай боже, сетива за това, което го обгражда. Благословен е този, който има очи да вижда невидимото, да чувства неуловимото да приема това около него с чист ум, душа и сърце, без да съди, без да има претенции.“