Необходими продукти:

25 гр. какао на прах
3 ч.л. ром
25 гр. шоколадова гранола (мюсли)
20 гр. черешово сладко
няколко захаросани череши за украса
5 с.л. захар
150 гр. цедено кисело мляко
150 гр. череши
150 гр. вишни

Начин на приготвяне:

Измиваме, обезкостяваме и нарязваме плодовете на половинки. С тях покриваме дъното на чаша за шампанско.

Отделно разбиваме млякото със захарта и рома, до получаването на гладка смес.

Изсипваме сместа върху черешите, и оставяме за няколко часа да стегне в хладилника.

След това го изваждаме, заливаме със слой черешово сладко, и покриваме с последен слой шоколадова гранола.

Накрая с помощта на цедка, поръсваме с какао и украсяваме с малко сметана и една черешка в ъгъла или средата на чашата.

Източник: kulinaria.bg