Автор
Woman.bg

Домашни бейгъли със сьомга и крем сирене Castello Nordic

Всяко кулинарно пътешествие е по-апетитно, когато е споделено. Това важи с пълна сила за домашно приготвените бейгъли с пушена сьомга и крем сирене Castello® Nordic див лук и билки – вдъхновено от прохладните Скандинавски гори.

Необходими продукти:

За бейгълите:
около 900 g брашно
500 ml хладка вода
1 яйце
1 с.л. захар
1½ ч.л. сол
30 g прясна мая (или приблизително 15 g суха мая)
3 с.л. олио
маково или сусамово семе за поръсване (по избор)
За топинга:
1 опаковка крем сирене Castello® Nordic див лук и билки
опаковка пушена сьомга
1 малка глава червен лук
каперси в саламура
пресен копър



Приготовление:
1. Разтворете маята във водата и я оставете да престои около 5 минути, след което разбъркайте със солта, захарта, олиото и яйцата. След това добавете и брашното и замесете тестото за около 7-8 минути на ръка или с помощта на миксер.
2. Поставете тестото в намаслена купа, покрийте го с влажна кърпа и го оставете да втасва на топло място, докато удвои размера си.
3. Разделете тестото на 12 равни части и оформете на топки. След това направете с палец дупка в средата на всяка топка. Направете дупката голяма, тъй като по време на готвенето тя ще се свие леко.
4. Поставете бейгълите върху лист за печене и ги покрийте с влажна кърпа. Оставете ги да втасват за около 15 минути.
5. Напълнете голяма тенджера с вода и оставете да заври, след което намалете температурата на котлона. Варете всеки бейгъл за около 2 минути от всяка страна, след което го извадете от водата, поставете го върху лист за печене и поръсете с маково или сусамово семе, ако желаете.
6. Накрая печете на 200°C за около 15-17 минути. Бейгълите трябва да звучат кухо при почукване по дъното и да са леко златисти отдолу.
7. Оставете бейгълите да изстинат малко, след което ги срежете на две, сложете на всяка половинка пушена сьомга, сложете парчета крем сирене Castello® Nordic див лук и билки, поръсете с каперси, червен лук, нарязан на шайби и пресен копър.

(в материала има продуктово позициониране)