Ако сте любители на гъбите, днес ви предлагаме фантастична рецепта, която ще искате да приготвяте отново и отново. Подходяща е както за обяд, така и за вечеря и освен че резултатът е великолепен, ястието е лесно за приготвяне:

Необходими продукти:
250 g eчемик
З с.л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
100 g гъби портобело, нарязани на ситно
200 g бели и кафеви печурки, нарязани на ситно
20 g сушени гъби порчини (по желание)
3 с.л. масло Lurpak
200 мл бяло вино
1200 g пилешки бульон
150 g крем сирене Arla натурално
Сол
Прясно смлян черен пипер



Приготовление:
1. Поставете сушените гъби в малка купа и добавете вряла вода, докато се покрият добре и ги оставете да се накиснат.
2. Върху дъска за рязане с остър нож нарежете всички гъби на филийки и ги поставете в купа.
3. Поставете голям дълбок тиган с незалепващо покритие на котлон на максимална температура, за да се загрее добре. Добавете зехтина и задушете нарязаните гъби за 3-4 минути, като добавите сол и прясно смлян черен пипер.
4. Извадете гъбите в купа и върнете същия тиган на висока температура. Добавете 1 лъжица масло и задушете нарязания лук за 1-2 минути. Добавете ечемика, продължете да задушавате още 1 минута и залейте с бялото вино.
5. Щом виното се изпари, намалете температурата и с помощта на супена лъжица добавете бавно бульона, докато ечемикът се свари.
6. По време на готвенето добавете бульона от накиснатите сушени гъби.
7. Когато ечемикът е готов, добавете всички гъби заедно с крем сиренето Arla, останалото масло, сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте за последен път.
8. Сервирайте в дълбоки индивидуални чинии и завършете, като добавите малко прясно смлян черен пипер отгоре. Декорирайте с твърдо настъргано сирене по избор (пармезан или Грана Падано) и свежи подправки (мащерка или мента).

(в материала има продуктово позициониране)