Нашата рецепта за хрупкав хляб е идеалното допълнение към вашите чийзбордовете – вкусен, хрупкав и с балансиран вкус, този хляб ще бъде вкусна спойка на вашите дипове, сирена, колбаси, зеленчуци.

Необходими продукти:

100 мл овесени ядки
100 мл ленено семе
100 мл тиквени семки
100 мл сусамови семена
100 мл слънчогледови семена
50 мл семена от чиа
200 мл ръжено брашно
1½ ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
50 мл олио
200 мл вода
каперси
пресен копър
1 бр. бри Castello® екстра натюр



Приготовление:

Смесете всички сухи съставки.

Добавете олито и водата и внимателно разбъркайте, за да се получи тесто.

Разстелете тестото върху лист хартия за печене и го покрийте с друг лист, така че тестото да може да се разточи с точилка, без да залепва. Тестото трябва да се разточи до дебелина около 3 мм.

Оформете тестото на по-малки формички с помощта на стъклена чаша или друга формичка за рязане.

Намажете формичките тесто с яйце и поръсете със семена по избор.

Печете хрупкавия хляб на 200°C (фурна с вентилатор) за 20-25 минути, докато горната част стане златистокафява.

При готовност извадете да се охлади и сервирайте с резени бри Castello® екстра натюр.

(в материала има продуктово позициониране)