Как да съхраняваме шоколад?

27 ноември 2011 | 11:50
5806
4
4

Всеки би се разочаровал, ако разопакова кутия с хубави шоколадови бонбони и ги види покрити с петна.

Така че винаги е добре да знаем какви са тънкостите да опазим шоколадът свеж за по-дълго.

Най-добре е шоколад и шоколадови изделия да се държат на хладно, тъмно и сухо място.

В хладилника шоколадът се изсушава, нарушават се текстурата и ароматът му. Освен това, шоколадът абсорбира ароматите на останалите храни.

Финият шоколад трябва да бъде изконсумиран след седмица, максимум – месец, тъй като това е времето, в което ароматът и текстурата се запазват в най-добрата си форма.

Ако обаче е съхраняван правилно, финият млечен шоколад може да издържи дори година, а горчивият шоколад – дори и повече.

Още по темата

Коментари

4 Leaidan
  05 декември 2011 | 23:32 отговор
 

Just cause it's simple doesn't mean it's not super hleupfl.

 
3 Trudy
  05 декември 2011 | 23:19 отговор
 

I told my kids we'd play after I found what I ndeeed. Damnit.

 
2 Vicki
  05 декември 2011 | 17:45 отговор
 

God, I feel like I suohld be takin notes! Great work

 
1
  27 ноември 2011 | 12:32 отговор
 

глупости...шоколадът не може да се съхранява, просто защото не остава нищо, което да бъде съхранено! :D

 

Добави Коментар

Най-четени