Най-лесната рецепта: Лазаня

27 октомври 2010 | 15:07
40509
10
10

Като заклети фенове на средиземноморската кухня, сме опитвали почти всичко от нея, а сред любимите ни ястия е лазанята.

На пръв поглед непретенциозната манджа всъщност може да бъде много екзотична и дори изненадваща като вкус.

Единственото, което никога не ни е харесвало в лазанята е соса бешамел, който често се използва при приготвянето й. За това днес смятаме да ви предложим една рецепта, в която той не присъства.

Ето и необходимите продукти за 6-8 порции:

800 грама смляно телешко месо
300 грама моцарела
1 пакет кори за лазаня

7 тънки парчета бекон, нарязани на дребно
800 милилитра доматено пюре
5 скилидки чесън, счукани на дребно
1 глава лук, нарязан на ситно
3 супени лъжици зехтин
3-4 щипки риган
черен пипер и морска сол на вкус

Начин на приготвяне:

В зехтина задушете леко лука и чесъна. Добавете бекона и, преди да добие златист цвят, изсипете и смляното месо.

Разбърквайте всичко добре, докато месото не добие кафеникав цвят. Тогава добавете доматеното пюре и овкусете по желание, без ригана. Бъркайте редовно сместа, за да не загори, и оставете на котлона за около 30 минути.

Корите за лазаня сварете според указанията, но не преварявайте – трябва да омекнат съвсем леко. Отцедете ги и ги оставете настрани върху суха хавлиена кърпа.

Междувременно добавете ригана в месната смес и разбъркайте добре.

В огнеупорен съд застелете дъното с тънък слой от плънката, след това с парчета моцарела и накрая с пласт кори. Продължете така, докато корите не свършат, а последният пласт най-отгоре е от сирене.

Покрийте съда с фолио и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете около 45 минути, след което отстранете фолиото и оставете за още 5-7 минути, за да се запече отгоре.

Още по темата

Коментари

10 заро
  03 март 2013 | 13:42 отговор
 

Става перфектно и без да се варят корите,просто оставете плънката по водничка!

 
9 гад
  08 март 2011 | 18:06 отговор
 

Това за ядене става ли?

 
8 royal
  08 март 2011 | 17:56 отговор
 

Това с 12 часа в хладилника е пълна глупост, корите си омекват без проблем и без бешамел,и без да киснат в хладилника, но разбира се, който го обича бешамела си го прави.

 
7 .
  07 март 2011 | 14:23 отговор
 

Бешамела е едва ли не задължителен, и ако корите са твърдикато макарони след нареждане се оставя за 12 часа в хладилника и се пече тогава, за да омекнат корите!!!

 
6 zuzi
  12 януари 2011 | 15:53 отговор
 

защо пишете, че никой не харесва бешамела в лазанята? И тази рецепта е хубава, но и с бешамел е много вкусно:)

 
5 zuzi
  12 януари 2011 | 15:31 отговор
 

защо пишете, че никой не харесва бешамела в лазанята? И тази рецепта е хубава, но и с бешамел е много вкусно:)

 
4 Sfetla
  29 октомври 2010 | 07:43 отговор
 

Кой го измисли това,че корите трябва да се варят.Просто плънката трябва да е с малко повечко сос.Да ви е сладко.

 
3 Maria
  27 октомври 2010 | 17:53 отговор
 

Zvuchi lesno, blagodaria 6e ia napravia!!!!

 
2 vanq
  27 октомври 2010 | 17:30 отговор
 

Много пъти съм я правила но с други продукти , аз също ще пробвам тази рецепта

 
1 kory
  27 октомври 2010 | 16:34 отговор
 

звучи супер.. веднага ще го пробвам

 

Добави Коментар

Най-четени