Най-лесната рецепта: Лазаня
Като заклети фенове на средиземноморската кухня, сме опитвали почти всичко от нея, а сред любимите ни ястия е лазанята.
На пръв поглед непретенциозната манджа всъщност може да бъде много екзотична и дори изненадваща като вкус.
Единственото, което никога не ни е харесвало в лазанята е соса бешамел, който често се използва при приготвянето й. За това днес смятаме да ви предложим една рецепта, в която той не присъства.
Ето и необходимите продукти за 6-8 порции:
800 грама смляно телешко месо
300 грама моцарела
1 пакет кори за лазаня
7 тънки парчета бекон, нарязани на дребно
800 милилитра доматено пюре
5 скилидки чесън, счукани на дребно
1 глава лук, нарязан на ситно
3 супени лъжици зехтин
3-4 щипки риган
черен пипер и морска сол на вкус
Начин на приготвяне:
В зехтина задушете леко лука и чесъна. Добавете бекона и, преди да добие златист цвят, изсипете и смляното месо.
Разбърквайте всичко добре, докато месото не добие кафеникав цвят. Тогава добавете доматеното пюре и овкусете по желание, без ригана. Бъркайте редовно сместа, за да не загори, и оставете на котлона за около 30 минути.
Корите за лазаня сварете според указанията, но не преварявайте – трябва да омекнат съвсем леко. Отцедете ги и ги оставете настрани върху суха хавлиена кърпа.
Междувременно добавете ригана в месната смес и разбъркайте добре.
В огнеупорен съд застелете дъното с тънък слой от плънката, след това с парчета моцарела и накрая с пласт кори. Продължете така, докато корите не свършат, а последният пласт най-отгоре е от сирене.
Покрийте съда с фолио и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете около 45 минути, след което отстранете фолиото и оставете за още 5-7 минути, за да се запече отгоре.
Още по темата
Най-лесната рецепта: Печени картофи
Паста, запечена с риба тон
Бързо, но ефектно: предястие с бекон и яйца
Огретен с карфиол
Коментари
10 | заро | |
03 март 2013 | 13:42 | отговор | |
Става перфектно и без да се варят корите,просто оставете плънката по водничка! |
||
0 0 | ||
9 | гад | |
08 март 2011 | 18:06 | отговор | |
Това за ядене става ли? |
||
0 0 | ||
8 | royal | |
08 март 2011 | 17:56 | отговор | |
Това с 12 часа в хладилника е пълна глупост, корите си омекват без проблем и без бешамел,и без да киснат в хладилника, но разбира се, който го обича бешамела си го прави. |
||
0 0 | ||
7 | . | |
07 март 2011 | 14:23 | отговор | |
Бешамела е едва ли не задължителен, и ако корите са твърдикато макарони след нареждане се оставя за 12 часа в хладилника и се пече тогава, за да омекнат корите!!! |
||
0 0 | ||
6 | zuzi | |
12 януари 2011 | 15:53 | отговор | |
защо пишете, че никой не харесва бешамела в лазанята? И тази рецепта е хубава, но и с бешамел е много вкусно:) |
||
0 0 | ||
5 | zuzi | |
12 януари 2011 | 15:31 | отговор | |
защо пишете, че никой не харесва бешамела в лазанята? И тази рецепта е хубава, но и с бешамел е много вкусно:) |
||
0 0 | ||
4 | Sfetla | |
29 октомври 2010 | 07:43 | отговор | |
Кой го измисли това,че корите трябва да се варят.Просто плънката трябва да е с малко повечко сос.Да ви е сладко. |
||
0 0 | ||
3 | Maria | |
27 октомври 2010 | 17:53 | отговор | |
Zvuchi lesno, blagodaria 6e ia napravia!!!! |
||
0 0 | ||
2 | vanq | |
27 октомври 2010 | 17:30 | отговор | |
Много пъти съм я правила но с други продукти , аз също ще пробвам тази рецепта |
||
0 0 | ||
1 | kory | |
27 октомври 2010 | 16:34 | отговор | |
звучи супер.. веднага ще го пробвам |
||
0 0 | ||
Най-четени

Боровинкови чийзкейк барчета
