В днешната рецепта ви предлагаме пай с броколи, който е подходящ както за обяд, така и за вечеря. Истинска магия от вкусове и текстури – хрупакава маслена коричка, кремообразна вътрешност и вкусен завършек от жълти сирена Arla.

Необходими продукти за 1 пай:


120 г пшенично брашно
60 г пълнозърнесто брашно
100 г студено масло
100 г микс чедър и моцарела Arla настъргани
300 г броколи
3 яйца
200 г заквасена сметана
2 супени лъжици вода
1 ½ ч.л. сол



Приготовление:


1. Смесете пшеничното брашно, пълнозърнестото брашно и ½ ч.л сол. Нарежете маслото на малки парченца и го добавете в сухата смес заедно с водата. Смесете добре състваките, докато се получи ронливо тесто.

2. Поставете тестото във форма за печене на пай с диаметър около 22 см. Разпределете равномерно тестото, като го избутате и оформите и по ръба на формата.

3. Изпечете основата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.

4. Изрежете розичките броколи от стъблото. Нарежете стъблото на тънки филийки. Сложете броколите във вряща вода с добавена сол. Захлупете тенджерата и варете за около 1 мин. Отцедете ги и ги оставете настрана.

5. В купа разбийте яйцата, добавете сметаната и малко сол и разбъркайте добре.

6. Разпределете сварените броколи върху предварително изпечената основа, залейте ги с яйчената смес с броколи. След това поръсете с микса от настъргани моцарела и чедър Arla. Изпечете пая в средата на фурната на 200 градуса за около 35 минути.

(в материала има продуктово позициониране)