Нуждаете се от бърза и вкусна вечеря, която да не ви тежи 2 часа по-късно, нито пък само да погъделичка и събуди зверския ви апетит?

Смятаме, че имаме идеалната рецепта за вас – включва паста и риба тон и никакви излишни мазнини.

Ето и необходимите продукти:

400 грама риба тон филе от консерва
800 грама домати, нарязани на дребно (може и от консерва през зимата)
400 грама фузили (или друг тип паста)
75 грама сирене чедър
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 червена чушка
2 чаени лъжички ситно нарязан магданоз
зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете на дребно почистения лук, чесъна, моркова и червената чушка и ги задушете до омекване в 2 супени лъжици зехтин.

Добавете рибата и доматите, овкусете и оставете да заври. Задръжте на котлона около 15 минути или докато сместа видимо се сгъсти.

Сварете фузилите междувременно, но не ги оставяйте да омекнат прекалено. Прецедете и изсипете в соса, заедно с магданоза.

Сложете цялата смес в подходящ огнеупорен съд и поръсете с настъргания чедър. Запечете във фурната за няколко минути, докато сиренето отгоре се разтопи.