Времето и моментът винаги са подходящи за вкусна паста! Удивително е колко бързо можете да приготвите тази уникална рецепта със сьомга, която ще ви засити и ще искате да си похапвате това ястие отново и отново. Ето какво ще ви бъде необходимо и как да го приготвите:

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4

Продукти:
350 г паста конкильони
30 г масло
1 с.л. зехтин
4 стръка пресен лук
50 мл пълномаслена сметана
1 опаковка крем сирене Philadelphia Light
280 г топло-пушена сьомга
200 г замразен грах
100 г аспержи
кора от 1 лимон
2-3 с.л. ситно нарязан копър
100 г моцарела


Начин на приготвяне:
Сложете крем сиренето Philadelphia Light в купа, добавете сметаната и разбъркайте.
Сварете пастата в голямо количество подсолена вода, 3 минути по-малко от указаното на опаковката.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Когато пастата е почти готова, в съд подходящ за фурна и диаметър 24 сантиметра загрейте зехтина и маслото и сотирайте ситно нарязания пресен лук за 1-2 минути.
Прецедете пастата и запазете малко от водата от варенето.
Свалете съда с лука от котлона и добавете пастата, граха, нарязаните на колелца аспержи и целите връхчета, крем сиренето със сметана, лимоновата кора и ситно нарязания копър.
Добавете накъсаното филе риба и около 200-250 мл от водата, в която е варена пастата.
Разбъркайте добре, поръсете с настърганата моцарела и печете 20 минути.
Поръсете с малко прясно смлян черен пипер и сервирайте пастата топла.

(в материала има продуктово позициониране)