Автор
Woman.bg

Philadelphia кейк със сладко от къпини с лавандула

Очаквате гости вкъщи и много искате да ги изненадате с нещо сладко, но и леко? Искате да заложите на нещо сигурно, а в същото време и да има елемент на изненада? Да, този кейк ще бъде вашето попадение! Ето как да го приготвите бързо и ще имате наистина незабравим десерт:

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 10-12

Продукти за сладкото от къпини:
400 г пресни или замразени къпини
170 г мед
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. сушена лавандула

За кейка:
220 г разтопено кокосово масло
175 г крем сирене Philadelphia Оriginal
3 яйца
300 г захар
375 г брашно
1 с.л. ванилов екстракт
240 мл прясно мляко
½ ч.л. сода бикарбонат
1 ½ ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол

За глазурата:
100 г меко масло
175 г крем сирене Philadelphia Оriginal
100 г пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт



Начин на приготвяне:
Пригответе сладкото. В касерола сложете къпините, меда, лимоновия сок и лавандулата.
Сложете на котлона, кипнете и намачкайте леко. Гответе 10-15 минути, докато сместа се редуцира с 1/3. Свалете съда от котлона и оставете сладкото са се охлади.
Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте с хартия съд с размери приблизително 22х33 см.
В голяма купа смесете яйцата, захарта и кокосовото масло и разбийте до пухкава смес. Сложете крем сиренето Philadelphia и ванилията и смесете добре.
Прибавете брашното, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте.
Налейте прясното мляко и разбийте до пълното смесване на продуктите.
Изсипете сместа в подготвения съд. Сложете 7-8 лъжици от сладкото от къпини в тестото. С нож минете през сместа, за да оформите шарката на кейка, без да разбърквате прекалено.
Печете 30-35 минути, докато кейка стегне. Извадете от фурната и охладете напълно преди да покриете с глазурата.
За глазурата с голяма купа смесете маслото, пудрата захар и крем сиренето Philadelphia. Добавете ванилията и сладкото и разбъркайте. Разнесете глазурата върху кейка. Гарнирайте с къпини и листа мента. Охладете преди да разрежете.

(в материала има продуктово позициониране)