Автор
Теодор Муховски

10 грешки, които жените често допускат във връзката си

Изграждането на силна и здрава връзка не е работа за един ден. Има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид, както и различни приноси от страна на съпрузите като автентична любов, ангажираност, лоялност и други. Би било нечестно да твърдим, че във взаимоотношенията не може да има грешки, защото такива винаги ще има.

Ако сте жена, от съществено значение е да внимавате за вида на грешките във връзката си. Някои от тях обикновено са тежки и може да няма връщане назад.

Грешките със сигурност ще се случат в една връзка и познаването им би ви помогнало да ги избягвате и да разрешавате конфликтите. Тези грешки във връзката обаче ще се случат, ако не сте наясно с тях.
Затова, за да вземете превантивни мерки разгледайте 10-те чести грешки, които жената прави във връзките си:

1. Опитвате се да промените партньора си

На много хора не им харесва, когато се опитвате да промените начин на живот насила. Това е една от грешките, които жените често правят с мъжете.

Един от най-добрите начини да поправите някого е да го направите с любов. Като цяло конструктивната критика работи по-добре от деструктивната критика. Грешно е да осъждате някого направо заради неговите недостатъци. Вместо това го насърчете да се справи по-добре.

Освен това, ако искате партньорът ви да промени хобито си или начина си на живот, това може да е трудно, защото той е свикнал с него. В крайна сметка вие и партньорът ви трябва да постигнете баланс, за да не се наранявате взаимно.

2. Не оценявате усилията на партньора си

В една връзка отговорността и на двете страни е да се правят щастливи с различни по степен усилия.

За да сте сигурни, че вие и вашият партньор ще останете заедно, е важно да се оценявате взаимно. Когато половинката ви прави малки услуги за вас, признайте стойността на това, което е направил, и работете в посока да му я върнете.

Някои жени не знаят какви усилия стоят зад това, което получават, затова го приемат за даденост.



3. Ревнувате от други хора в живота на партньора си

Нормално е да проявявате малко ревност в една връзка, защото сте влюбени в партньора си, но прекаляването с нея става опасно.

Това е една от грешките на жените при запознанства, защото те смятат, че трябва да имат изключителен достъп до живота на любимия си и други хора не бива да бъдат намесвани.

Това обаче е погрешно, защото преди да срещнете партньора си, той е имал други аспекти на живота си, в които са участвали приятели, познати, колеги и други. Така че не би навредило на никого, ако съпругът ви е продължи да е доста близък с някои от тях, а трябва да не трябва да пречи на връзката ви.
Ако смятате, че партньорът ви отделя по-малко внимание от обикновено, можете да обсъдите това лично с него и да изкажете недоволството си спокойно и логично. Трябва да сте сигурни и уверени във връзката си, за да не си помисли вашият любим, че сте притежателни и прекалено ревниви.

4. Не давате прекалено пространство на партньора си

Преди да влезете във връзка, първо сте били личност, която е имала различни неща, с които да се занимава; същото се отнася и за вашия съпруг или приятел. Не е необходимо да ограничавате партньора си само в границите на вашата връзка, защото това не е здравословно.

Въпреки че съпругът ви е основен приоритет, не трябва да бъдете прилепчиви, защото в даден момент той ще има нужда от лично пространство.

Позволете на съпруга си да се забавлява с приятелите и познатите си и да прекарва времето си с нещата, които обича да прави. В някои случаи можете да се присъедините към тях, а в други - да ги оставите да имат свое пространство.

5. Не се грижите за себе си

След като влязат във връзка или брак, някои жени започват да се чувстват сигурни, че партньорът им ще остане с тях завинаги. С това убеждение те полагат малко или никакви усилия, за да продължат да изглеждат очарователни за съпрузите си.

Няма нищо лошо да носите секси тоалети у дома, за да напомняте на партньора си, че не сте загубили връзката си. Освен това се уверете, че постоянно ухаете приятно и изглеждате чисто; важно е да превърнете това в навик. Това вероятно ще ви накара и да се чувствате по-уверени в себе си.



6. Редовно проявяване на пасивна агресия

Пасивната агресия се характеризира с това, че мълчите, когато сте ядосани или тъжни. Някои жени проявяват това естество, което може да бъде дразнещо за техните съпрузи.

Когато половинка ви забележи, че не сте в добро настроение, най-добре е да се откриете, вместо да я държите в неведение. Истината е, че боравенето с пасивната агресия изчерпва енергията, защото другият партньор може да се умори и да игнорира следващия път, когато ви види така настроени.

Освен това, ако партньорът ви е направил нещо неприятно, не е нужно да проявявате пасивна агресия. По-скоро бъдете отворени за открита комуникация с него, вместо да драматизирате по този въпрос.

7. Включване на трети страни във връзката ви

Често се случва във връзката да възникват конфликти и обикновено най-добрият начин да се справите с тях е като ги разрешите вътрешно. Алтернативно, ако вие и партньорът ви се отчитате пред психолог, добра идея е да го включите.

Не е препоръчително да позволявате на трети лица да бъдат въвлечени в конфликта във връзката ви. В повечето случаи това не завършва добре, защото ще получите грешен съвет, който може да навреди.

Още повече, че е вероятно този, от когото получавате съвет, да заеме страната на вас, вместо да седи безпристрастно. Вътрешното разрешаване на проблемите създава у партньора ви впечатлението, че го уважавате, и следващия път той ще бъде по-сговорчив, ако се наложи.

8. Винаги сте негативно настроени

Когато става въпрос за грешки във взаимоотношенията, едно от нещата, които трябва да избягвате, е да бъдете негативни. Не е необходимо да отхвърляте всяко мнение или предложение на партньора си, защото смятате, че сте прави.

Една връзка се нуждае от обединените усилия на двете страни, за да процъфтява, така че не може някой да греши всеки път.

Ако смятате, че партньорът ви прави грешки, има по-добри начини да го направите, вместо да бъдете негативни. Опитайте се да избягвате да се оплаквате и да критикувате всеки път, когато човекът до вас има някаква идея или предложение.



9. Не вдъхновявате достатъчно партньора си, за да остане с вас

Хората обичат да бъдат вдъхновявани, защото това ги стимулира да постигат повече. Трябва да живеете живот, който ще вдъхновява партньора ви да ви цени. Ако останете в зоната си на комфорт, докато партньорът ви работи върху себе си, в един момент може да му омръзнете.

В една връзка и двете страни трябва да се развиват заедно, а това може да се постигне, ако съзнателно работите върху различни аспекти на живота си.

10. Сравняване на връзката с другите

Изключително важно е да се спомене, че сравнението убива интимността и любовта в една връзка. Една от грешките на жена, която не цени връзката си, е, че сравнява партньора си с други хора.

Истината е, че не можете да получите всички желани черти в партньора си и това е напълно нормално. Не е препоръчително да започнете да го сравнявате с други хора, вярвайки, че това ще го мотивира да се промени. Ако правите това, партньорът ви може да започне да се преструва, за да може да ви задоволи, но това ще бъде временно.

В дългосрочен план във връзката ви ще се породи фалшива интимност. Винаги помнете защо сте избрали партньора си на първо място и не му предлагайте да се превърне в подражател заради вас.