Навярно ви се е случвало да чуете от партньора си отговор от типа на: "Не днес, скъпа"? Трудно е за една жена да не се почувства отхвърлена и неразбрана в този момент. Това обаче не означава, че той е загубил интерес към вас. Причините могат да бъдат различни, сред които и дори баналното „не съм в настроение“.

1. Той просто иска да се отпусне след дълъг ден

Ако той се затваря в своята „мъжка пещера“ всяка вечер, това може да се превърне в повод за разклащане на вашата връзка. Той може дори да не осъзнава, че ви липсва. Споделете му за това директно.

„Скъпи, изглежда, че прекарваме по-голямата част от времето си разделени. Знам, че искаш да се отпуснеш, но ми липсваш. Може би някой път ще можем да се отпуснем заедно.”

Намерете нещо, което и на двама ви харесва: пийте вино, четете рамо до рамо в леглото, гледайте любимия си сериал. След като има единство, ще има възможност за уединение.

2. Той поставя децата в центъра на вниманието си

Много родители правят брилянтен секс. Но някои партньори не виждат жените си като желани сексуални обекти, когато станат майки. Друг убиец на либидото е поставянето на деца в центъра на вниманието си за сметка на партньора си. За да не се случи това, премахнете всички бебешки или детски вещи от спалнята: играчки, снимки, дори бельо. И ако децата се втурнат в стаята ви, когато искате да останете насаме с любимия си, кажете им:

— Време е за мама и татко.

3. Той иска да играе видео игри или да гледа телевизия

Говоренето лице в лице, както искат жените, не е много любимо занимание на мъжките им половинки. Той се увлича по игрите или гледа хокей, защото няма друга емоционална инвестиция. За да го свалите от екрана, прошепнете му със секси глас за какви нощи си мечтаете да прекарате един с друг. Тук не става дума за уикенди или дати, които, разбира се, поддържат брака. Става дума за съгласуване кое е приемливо във връзката ви в ежедневието и кое не.



4. Месечният ви цикъл

Някои мъже са наясно с времето, когато на жените им идва месечният цикъл, и се отнасят към този период с известно отвращение. Други предполагат, че вие сами не искате да правите секс заради това, че сте неразположена. Но ако повишаването на хормоните по време на менструация увеличава сексуалното желание, уведомете го. Това може да бъде богато преживяване и за двама ви, дори ако трябва да пожертвате някоя и друга кърпа в повече.

5. Той иска по-спонтанен секс

Помните ли моментите, когато искахте да правите секс в кухнята? Да, трудно е да запазиш тази импулсивност, когато има повече отговорности, за да не направиш секса един от елементите в списъка. Така че планирайте сценария в главата си. Но не го пускайте в плана си за съблазняване.

Когато той се върне от работа, облечете се по начина, по който сте се срещали и вижте колко бързо се връща спонтанността. Има и други неща, които да опитате: пратете децата при баба на вечеря или заменете традиционната вечеря и филм преди лягане със секс в хотел.

6. Притеснява се от това как ще се справи в леглото

Вашето сексуално удоволствие зависи от способността му да ви даде най-доброто от себе си. А тези мисли оказват определен натиск върху него! Ако знаете, че нещо го тревожи, било то в професионален или личен план, помолете го да направи нещо хубаво за вас, като орален секс или ръчна стимулация. Най-вероятно вашата възбуда ще го развълнува.

7. Има комплекси, свързани с външния му вид

Не само жените, но и мъжете също могат да изпитват неувереност и притеснение относно външния си вид и доколко привлекателни ще изглеждат в очите на отсрещния пол. Най-големите комплекси на господата се въртят около не дотам плоския им корем. Затова не пропускайте да го уведомите, че както и да изглежда – с брада или без брада, с коремче или без, той е победителят в надпреварата за вашето сърце.

Преустановете негативните си навици, така че да водите активен начин на живот заедно. Малко упражнения, дори само ходене заедно може да помогне и на двама ви да придобиете увереност и енергия. Ако всичко се провали, помолете го за масаж.

8. Гледа твърде много филми за възрастни

Ако той прекарва много време в интернет, това изобщо не означава, че е загубил влечение към вас. Но обемът и разнообразието от изображения, които гледа онлайн, могат да намалят мъжкото желание. Опитайте да гледате филм заедно. Но ако рейтингите на филми за възрастни се покачват и сексуалната активност намалява, трябва да бъдете честни и директни със съпруга си относно проблема. Най-умният ход в такава ситуация би бил да се свържете със специалист.

9. Той се тревожи за работата

Добра идея е да настроите час за среща, да изключите телефона си, да не проверявате служебния имейл и да се съсредоточите един върху друг. Но бъдете гъвкави, когато дългът го призовава и той трябва да отговори. Неговата незаменимост му дава усещане за стойност. И повишава самочувствието му - във всички области.

Защитата и осигуряването е естествен мъжки инстинкт. Ето защо, като негов най-страстен и предан фен, трябва да му помагате, когато има проблеми в работата. Дайте му време да се справи с работните проблеми и възможност да се почувства уверен и ще получите много удоволствие под формата на награда.

10. Той предпочита да спи

Ако на мъжа бъде даден избор между това да създаде романтична обстановка и да спи, тогава той може да реши, че е твърде уморен... Така че, ако някой от вас е изтощен в края на деня, тогава това не е проблем, а само един чудесен шанс да го направите сутринта, докато двамата сте все още в леглото.

Четете още: Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньорите си