Целувката може да бъде както невероятно бомбастично преживяване, така и пълен провал, който дори понякога може да доведе до комична ситуация. Причината за второто се корени във факта, че много мъже и жени подценяват силата на целувките, особено ако са от дълго време с половинката си. Истината е, че това е вълнуващ момент на близост, който съвсем не е по-малко от секса например. Целувката не е просто допиране на устните и няколко секунди погалване на езика на партньора. Има няколко прости правила, които ще направят целувките ви незабравими.

1.Никога не забравяйте да освежите дъха си

Ама никога! Логично е това да е едно от първите неща, за които да се погрижите, когато знаете, че някой ще бъде на няколко сантиметра от вас. Една дъвка или ментов бонбон винаги е добре дошъл.

2.Преценете кой е правилният момент

Ако ви се иска да целунете някого просто следете езика на тялото му, за да улучите правилния момент. Бъдете сигурни, че и другият човек иска същото. В случай, че не можете да прецените по начина, по който се държи, може просто да го попитате. Разбира се и в изненадата има чар, така че не се притеснявайте и да рискувате.



3.Не забравяйте да си затворите очите

Използвайте силата на изразителния си поглед, но само преди момента, в който допрете устните си. След това ги притворете и се отдайте напълно на близостта с другия човек. Ако искате да го погледнете, просто спрете целувката за момент, така ще подсилите момента.

4.Отдайте се на момента, не бързате за никъде

Никога не бързайте да приключите с целуването и не мислете за уменията си толкова много. Най-хубавият начин да оставите хубаво впечатление в партньора е просто като се наслаждавате истински. Не бъдете твърде груби и не се опитвайте да контролирате ситуацията.

5.Погрижете се за мекотата на устните си

Балсамът за устни е добро решение, но не прекалявайте, по принцип мъжете не обичат да си хапват гримове. Просто се уверете, че устните ви не са напукани и са достатъчно меки.

6.Много внимавайте с езика

Френската целувка е нож с две остриета. Наистина трябва да внимавате, ако пуснете езика си в действие. Хубаво е да има градация. Започнете целувката без език и постепенно го включете, за да засилите усещането.



7.Бъдете спонтанни

Както всяко едно физическо действие с друг човек, така и целувката е въпрос на взаимно даване и получаване. Това означава да не бъдете пасивни през цялото време и да очаквате всичко да се случи от само себе си. Не очаквайте инициативност единствено от партньора и не се притеснявайте да бъдете спонатнни.

8.Обърнете внимание на това, което другият прави

Бъдете огледало на половинката си в този момент. Не пренебрегвайте това, което той прави.

9.Не изключвайте останалата част от тялото си

В целувката е добре да участва цялото тяло. Усещането ще е още по-красиво, ако държите ръката на партньора си или ако го погалите по тила, или гърба.

10.Използвайте ерогенните му зони

Например ушите, носа, врата или гърба.



11.Кажете му нещо хубаво след целувката

Особено ако тя ви е харесала. По този начин ще го мотивирате и целувките ви ще бъдат още по-хубави занапред.

Четете още: Той бълнува за бившата си насън. Трябва ли да се притеснявам?