Автор
Woman.bg

3 причини мъжете да напускат стойностни жени

Мъже! Никога не знаеш в кой момент ще ти поднесат горчивата чаша на разочарованието. От тях лесно можеш да очакваш неочакваното. Макар и случил на добра, умна, красива - с две думи на жена от сой, с куп достойнства, качества и добродетели, току-виж нещо му прещракнало и човекът решил да я напусне. Ей така, без обяснения, без извинение, без целувка за сбогом дори (това пък последното хептен го забравете).

На какво се дължи подобен поврат в отношението към половинката му и какви могат да бъдат причините, провокирали желанието му с лека ръка да загърби години романтично съжителство, психолозите обясняват така:



Ако тя е твърде обсебваща и досадна

Тя може да има изумителни качества, да е фина и нежна, интелигентна и благородна, но когато започне да проявява обсебващо влияние над половинката си, да му звъни през пет минути, за да научи какво прави любимият ѝ в този момент, то със сигурност скорошната раздяла ѝ е в кърпа вързана. Мъжете не обичат чувството на зависимост. Затова, дайте му свобода на действие и той ще ви се отплати достойно.

Ако тя е подозрителна и ревнива

Проявите на излишна ревност са болезнени за двамата. Нещо повече - вътрешната нагласа и демонстрация на недоверие в повечето случаи отдалечават партньорите един от друг. Обратно – проявите на доверие раждат ответно отношение, поведение и чувство. Така че, дори и да сте станали свидетел на неговото небрежно закачливо шарене на очите, не превръщайте това в проблем. Не забравяйте, че той все пак е мъж, а не монах. И в края на краищата обича вас.

Ако тя е твърде изискваща

Да натякваш на половинката си непрекъснато, че трябва да свърши това или онова, да отиде еди-къде си, затрупвайки го с критични забележки от сорта, че за нищо не става..., е, това би му дошло малко в повече. Чували сте за пословичното мъжко его, нали? Е, тогава, за да не разсърдите "лъва", погалете с нежни думи душата му, дръжте си острия език зад зъбите, а погледът - с възхита вперен в неговите очи. Бъдете искрена, но не изискваща. Балансирайте умело между претенциите и компромисите!

Четете още: 10 типа жени, които подлудяват мъжете