Автор
Ива Петрова

4 конфузни ситуации по време на секс и как да излезете от тях

Конфузни моменти ни дебнат почти на всяка крачка. Никой не е застрахован от тях дори и по време на... секс. Още по-голямо чувство на срам те могат да предизвикат, когато връзката между двамата партньори все още е в зората си. Тогава всяка неочаквано появила се неудобна ситуация може да смути и двамата партньори.

Има обаче начин да посрещнете и реагирате всяка подобна случка така, че след нея да се отпуснете бързо и да продължите с още по-голяма страст любовната игра. Да видим които са най-често срещаните от тях и как да реагирате:

1. Той не получава ерекция

Вие сте във вихъра на любовните ласки, страстта ви става все по-гореща и по-гореща, но... има един проблем. Достойнството му си стои все така мирно и кротко, без да реагира на каквито и да било възбуждащи хитринки от ваша страна. Подобен проблем може да бъде пряко свързан с психологическото или физическо състояние на мъжете. Ако например е депресиран, много уморен след работа или е преживял силен стрес магията може да не се случи. И това е напълно нормално. Но ако подобни моменти се случват често или постоянно, най-добре се обърнете към специалист.



Как да реагирате?

За мъжете всичко свързано с пениса е неговата визитна картичка. Ако подобна ситуация се случи, не реагирайте рязко или свръхемоционално от типа на: „О, ужас, какво ти е?!” И запомнете - не е нужно да го съжалявате като малко дете. Спокойно легнете до него, прегърнете го, целунете се и си побъбрете нежно. За един мъж такава ситуация е много стресираща и вашата загриженост ще го успокои. И не бързайте към втория дубъл. Той също може да се провали и партньорът ще се почувства по-нисък от трева.

2. Неприятни звуци

"Съмнителните" звуци, свързани с физиологични процеси по време на любовни удоволствия, са лидери сред неудобните ситуации. Тук трябва да разберете едно нещо: ако правите секс, трябва да сте наясно, че винаги може да се случи нещо, предизвикано от физиологията. Такива неща, разбира се, могат да бъдат предотвратени. Например, ако знаете, че днес ще правите секс, просто не посягайте към храни, които са трудносмилаеми.



Как да реагирате?

Ако издадете някакъв "странен" звук, бъдете спокойни. Не забравяйте, че това е нормално. И реагирайте по същия начин, ако вашият партньор го е направил. Колкото повече го преживявате и му придавате значение, толкова повече усложнявате нещата. Друг добър изход: пошегувайте се (ако партньорът го е направил, трябва да сте много внимателни с шегата, за да не го обидите). Сексът е безупречно красив само на екрана, но в реалния живот не минава без хумор и забавни ситуации.

3. О, тези дрехи!

По време на страстната любовна игра, винаги може да се случи нещо, което да възпрепятства плавното ѝ протичане. Или дънките ще се забият в петата, докато ги сваляте, или ципът ще заяде, или пък закопчалката на сутиена ще откаже да се разкопчае. Ето защо, ако сексът е планиран днес, не обличайте нищо, с което рискувате да си навлечете подобни проблеми. Или просто бавно и внимателно премахнете всички дрехи от себе си, докато партньорът не започне да вие от безнадеждна възбуда по вас.

Как да реагирате?

Копчето ви зацикля? Ципът заяжда? Превърнете събличането в бавен еротичен танц. И ако въпреки това някой от вас се е оказал в плен на дрехите, вижте параграфа по-горе за хумора. Пошегувайте се или се посмейте заедно. Самоиронията, между другото, е признак на уверен в себе си човек. А сексът е не само красив, горещ и страстен, той е и забавен.

4. Странни емоции и писъци


По време на секс, особено в моментите, предшестващи кулминацията, на всеки може да се случи да загуби емоционалния си контрол и в самия пик на удоволствието да изкрещи нещо нелепо или смешно.

Как да реагирате?

Тук не е нужно да реагирате по някакъв специален начин. Достатъчно е просто да се зарадвате на себе си или на партньора си, защото тази странна реакция е показател за загубата ви на самоконтрола и на това колко ви е хубаво в компанията на другия. Подобна реакция е пряк начин за отпускане на тялото и психическите задръжки. Ако вие или вашият партньор се чувствате неудобно при подобна ситуация, споделете за притеснението си. В краен случай може да заложите на някоя друга фраза, която и на двамата да ви харесва да използвате при достигане на върховата точка. И да, не забравяйте за хумора и самоиронията!

Четете още: 5-те етапа, през които мъжът минава, за да се влюби