Смята се, че мъжете кривят от правия път по-често. Напоследък обаче неумолимата статистика показва растеж на женските изневери, предаде БГНЕС.

Изследователите от Великобритания се опитали да обяснят причината за подобно поведение от страна на нежния пол. Те открили четири основни обяснения защо жените решават да изменят на своя партньор.



На първо място е виновно собственото им съзнание, особено при хората с дългосрочни отношения. С времето жените наивно си втълпяват, че сексуалният им живот ще бъде по-цветен в леглото на друг мъж. На второ място прелюбодейките изразяват своето недоволство от партньора, обръщайки се към чужд мъж. Парадоксално, съпрузите им правят същото, когато не са доволни от своите половинки.

Третата причина е липсата на зрели отношения. Тогава всеки конфликт може да доведе до намалено либидо и до желание да намерите утеха при друг.



И най-накрая е изчезването на искрата в спалнята. Това е най-прекият път към изневярата на един от двамата партньори - рутината и липсата на интрига и вълнение тласкат жените в ръцете на друг мъж.