Автор
Ива Петрова

5 начина да му откажете, за да не може да спре да мисли за вас

Отказвате на мъж секс след първата среща и той изчезва яко дим? Ни вест, ни кост от него, било то в социалните мрежи, или в реалния живот. Какво може да означава това? Много простичко – нещо в комуникацията между вас, в процеса на отказа от ваша страна, се е объркало.

Най-вероятно сте били твърде директни и хладни. Смята се, че представителите на силния пол не са много запознати с нюансите на емоциите, но това е погрешно мнение. Те перфектно улавят всяка тоналност на интонацията и правят съответните изводи.

Истината е, че е необходимо да се научите как да отказвате правилно, така че потенциалният партньор да не изчезне. Има пет начина да откажете, така че мъжът да не спира да мисли за вас. Но едно златно правило важи за всички: трябва да форматирате отговора си учтиво, като изричате думите с усмивка и комплименти. Добре е в случая е да не се фокусирате с хвалебствия на външността му, а с такива, насочени към неговите лични качества и добродетели, с които ви е впечатлил.

И, разбира се, такъв тип внимателно подбрани откази трябва да бъдат запазени само за онези господа, които заслужават да спечелят сърцето ви. И още една препоръка – не го карайте да чака прекалено дълго. Чакането отнема енергия и време, след което той наистина може да се откаже от вас.

Първи метод: Станете приятели

Постарайте се на първо време да станете с него приятели. Това е една от възможностите да го опознаете по-добре. Освен това ситуациите, в които приятелството прераства в романтика и от нея се ражда красива и силна любов, не са необичайни. Освен това приятелите винаги трябва да казват истината. Така че, признайте си честно, че все още не сте готови за връзки и секс.

Не толерирайте прибързаността и първо се опитайте да опознаете по-добре вътрешния свят на потенциалния ви партньор.

Метод втори: Разберете какви интереси има

Кажете на фена си, че бързото развитие на връзката малко ви плаши. Все пак предпочитате да спите не просто с красиво тяло, а с личност. А и тогава и самият секс е далеч по-вълнуващ и страстен. Така че, удачен начин да му откажете секс, е просто като му предложите да отидете заедно на кино, концерт, спорт или друго приятно събитие. Може би имате общо хоби? Или можете да станете фитнес съучастници, като му помогнете да отслабне за лятото. Един истински влюбен мъж няма да откаже възможността да бъде с момиче в приятна среда и да разгърне пред нея своите качества и таланти.



Трети метод: Вдъхнете му надежда

В този случай на отказ е необходим правдоподобен, но наистина съществуващ претекст: обучение и защита на диплома, разходка с домашния любимец, продължителен ремонт, среща с приятелка, болест на близък роднина. Не отказвате на мъж, но казвате, че сте твърде заети за сериозна връзка.

Неотложните въпроси изискват вашето внимание 24 часа в денонощието, така че просто няма как да останете с него. Може да му стане неприятно, но със сигурност ще ви разбере. Има обаче опасност и след това господинът да се стопи в мъглата на спомените. Или друг вариант: той смело ще ви предложи компанията си. И тогава от вас зависи да решите дали да го приемете, или не.

Четвърти метод: Отказ и флирт в една бутилка

Този метод е подходящ, ако вие и мъжът фигурирате в една и съща компания. Достатъчно учтиво отказвате на ухажора си, но продължавате да показвате известни знаци на симпатия към него, тоест да флиртувате нежно. Опитайте например със задържане на погледа си върху неговите очи, примигване на мигли, понижаване на гласа, докато говорите с него. Леко и случайно докоснете рамото на мъжа, отърсете невидимите частици прах от блузата му.

Метод пети: Прехвърляне на взаимоотношенията онлайн

Опитайте се внимателно и ненатрапчиво да пренесете развиващите се отношения между вас онлайн. Методът е много подходящ за познати от Tinder, особено ако сте имали само няколко срещи в реалния живот. Продължавайте да чатите по теми, които ви интересуват, изпращайте забавни снимки и мемове, споделяйте полезни лайфхакове и връзки.

Основното нещо е да не правите грешка – не изпращайте голи тела на ухажора си, дори ако той настоява. И не забравяйте да дозирате такава комуникация. И не забравяйте – в никакъв случай не прекалявайте. Онлайн общуването съвсем не означава, че трябва прекарвате дни и нощи в социалните мрежи и месинджърите. Отговаряйте на всички съобщения бързо и кратко. Покажете на мъжа, че имате свой личен живот, на който се наслаждавате. Това ще подсили още повече интереса му към вас.

Четете още: 5-те етапа, през които мъжът минава, за да се влюби